6,5 hónapos baba miért nyafog mindig?
elsőnek meg kell találnod a probléma forrását, ezer dolog lehet és tudom, hogy fáradtan az embernek kevés türelme van hozzá, de ha meglesz, akkor sokat számít.
Csak mondok néhányat, amire lehetne tippelni:
- túl melege van / fázik
- nem éri elég inger (játék, zene, világító, csipogó stb)
- fizikailag nincs leterhelve (édesanyám csípőszűréseket csinált éveken keresztül Ortopédián, mellette pedig műtéteket olyan gyerekeken ahol szülők elhanyagolták a tornát és a mozgást, mert "óvni kell a picit, nehogy megmozgasson bármilyen izmot", ezért nálam nagyon előttem vannak a rém-történetek.) Mi ezerrel tornásztattuk a picit, amikor csak lehetett, persze csak annyira, amennyire ő is élvezte, de nagyon gyorsan fejlődött. Amit észrevettünk, hogy amikor már belejött a testi mozgásba, akkor hirtelen nagyon jó alvó lett, jó volt a közérzete, kevésbé gyötörték a gázok, nagyon jól tudott mozogni, forogni, kúszni, szépen fejlődött és nagyon jól evett is. A dokik folyton dicsérték, hogy mennyire szépen fejlődik, erős, szépen tartja magát. Sok másik kisbabás van a környezetünkben és a babán NAGYON meglátszik, ha nincsen rendesen tornáztatva és a széltől is védik
- sok sok séta, friss levegő, nagyon jót tesz a babáknak!!
- ebben a korban már simán mehet az úszás, a pancsolás, új emberek, szaladgáló gyerekek, víz, napsütés. A babák imádják a többi gyereket nézni! Lefárassza őket persze, de este olyan jót durmolnak
- a te étrended/hozzátáplálás. Ez csak mellékes lehet, és kicsi az esélye, de azért megjegyzem. Lehet 4 hónaposan már mondta a doki nektek a tápot, de általában azért ajánlják a 6-ot, mert addig a gyomrát nagyon leterheli az új kaja. Természetesen élvezi az új ízeket, de az anyatej a SuperFood, minden más csak terhel. De ennek lassan el kell múlnia. Ami még nálunk nagyon erősen volt, a csöppség érzékeny volt a kajákra, kólika és miegymás, ezért egy falat hagyma vagy tejtermék reggelire azt jelentette, hogy a kicsi fél napig szenvedett és fájt a hasa. Miután diétát váltottunk, utána rendbe jött minden. De ez inkább pár hónapos korban igaz, fél évesen nem hiszem...
Figyelj, teljesen normális gyereked van. Ő kicsit nehezebb típus, de átlagos baba. Majd kinövi.
Ez az időszak ilyen. Ha nagyobb lesz, majd másért nyafog.
Az anyukák közül meg nem is lehet mindegyiknek hinni.
Ajánlom figyelmedbe. Ha már tanácsot kérsz, ne a GYK-n tedd, hanem ezen a blogon olvasgass, informálódj.
Szuper dolgokat ír, hozzáértő személy!
Nekünk is sokat segített.
Az enyém kb ugyan ez a kezdetektől.Leszámítva, hogy napi 3x30 percet alszik napközben.Minden mozgásformát előbb csinált és aktív is.Éjszaka kb 10-12 alkalommal keltünk az első fél évben, minden éjjel.Most így gyenge 10 hónaposan már csak 6-8 alkalommal.Azt figyeltem meg ,hogy mióta fel tud állni kicsivel jobban alszik, illetve a pár foga előjött és azóta nyugisabb.Nem lehet ,hogy jönnek a következő fogak?
Próbáld meg szeretgetni.(És igen ,tudom milyen mikor már legszívesebben a falnak mennél kínodba), de nekünk ez segített.Ha megszeretgetem utána mindig nyugisabb lesz.Ha meg csak simán ,,nyüsszög" hagyni kell, lehet csak szenved a következő mozgásformáért.
Viszont abban igaza van az előttem szólóknak, hogy a hozzátáplálás is okozhat hasfájást, próbáld megbicikliztetni hátha a gázok zavarják.
Altatót ekkora babának nem szabad adni.Viszont az éjszakai 2 kelésért én már simán összetenném a kezem és hálát adnék az úrnak:D
Kitartás, túl lesztek ezen a szakaszon.:)
Örülük, hogy magabiztosan mászol és van 4 fogad, valamint jókat eszel.
Annak kevésbé, hogy egy fél éves csecsemőnek altatót akarnál adni, met fárasztó. Nos, igen. Ez ilyen. Te vagy a hülye hozzá, hogy kérdésedre válaszoljak.
Az a bajod, hogy nincs el, mint a befőtt, ahogyan írod, pedig fél éves? Te komolyan így szültél?!?!?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!