Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6,5 hónapos baba miért nyafog...

Eszter20180320 kérdése:

6,5 hónapos baba miért nyafog mindig?

Figyelt kérdés
Adott a lurkó... sose volt egy “könnyű” eset... ő sosem bámulta némán a plafont, sosem evett hatalmasakat majd aludt utána jókat... már van 4 fogunk, mászunk is magabiztosan. Egész jó adatokat eszünk nem úgy mint eddig. Mégis jóformán egész nap nyöszög, panaszkodik. Ha mellette ülünk ha nem... nem mindig sír csak puffog. Na azért gyakran üvölt is. Éjjel sem alszik már jól, legalább 2x kel, és 10-11 előtt nem alszik el viszont a kakassal kelünk. A védőnő szerint ez kevés. De altatót nem adott. Mondtam neki lehet jönni altatni, hátha én vagyok hülye hozza?! Szóval nekem mindenki azt mondta az elmúlt fél évben eddig bírjam ki mert ha már mászik úgy el lesz mint a befőtt. Na hát nincs . Tippek trükkök??? Nagyon kezdek becsavarodni hogy nincs alvás, de cserébe van egész napos nyafi. Tápszeres mellesleg 4 hónapos kora óta hozzataplalas. Nem akkor romlott el .... nem beteg, megnézte pár doki annyit sírt már életben . Help pls!!! Anya is nagyon fáradt, babának se hiszem h jó így .
2018. aug. 14. 08:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És most szólok a jofej emberekhez is! Köszönöm a tippeket!!! Ki fogom próbálni, mert tényleg látom rajta h bizony többet kellene aludni mert ha egy egy nap sikerül bizony jobb a kedve egész nap :) mozgasfejlodes biztos bejatszik mert mióta mászik látszik rajta nem nyugszik bizony állni is akar hamar... Vida Ágitol már kérdeztem, ő is a több alvást javasolta, azért mereszkedtem ide mert biztos vagyok/voltam benne nem csak az én kis tökfilkóm csak ilyen virgonc és hátha másnak van otlete :) köszönöm Nektek!!!! Puszi puszi
2018. aug. 14. 10:47
 12/16 A kérdező kommentje:
Kedves 3. Aki a tornáztatást javasoltad! Igazából örökmozgó, tényleg neha már azt látjuk le le fekszik de akkor is megy tovább , nem akar pihenni. Ha elringatom lerakom már pattan is négykézlábra és menne tovább. Ilyen esetben is segíthet? Mert mindig attól felek h kvázi túl fáradt és meg nehezebb lazul el.
2018. aug. 14. 11:01
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Megértelek, hogy rosszul esik a sok lehúzós komment, én sem értem, hogy minek jön ide a 10. ember is, hogy kiosszon a többesszám miatt, de írásban máshogy jön le a humor, mint szóban, emiatt értik félre sokan, az altatót, vagy akár a többesszámot, szóban, hangsúllyal, mimikával teljesen máshogy nézne ki a mondandód, és más reakciókat is kapnál. Amúgy meg kitartás, szerintem van rá esély, hogy pár héten belül javuljon az alvása a mozgás miatt.
2018. aug. 14. 11:04
 14/16 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, TE vagy a frusztrált, először is, mert te írtál ki kérdést, és te írogatsz össze-vissza írásjelhalmozzásal, nem más. Ez egy.

Kettő: a többes szám nem "humor", hanem infantilizmus.

Három: neked nagyon komoly baj van a fejeddel, hogy ideveted ezt a katyvaszt, amiben egy épkézláb mondat sincs, és elkezdesz hisztériázni, ha erre mások felhívják a figyelmedet.

Nem, a fentiek miatt nem másnak van szüksége új házastársra.

2018. aug. 14. 11:15
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

15: szia

ahogy írtam, a kellemes határok között mozgasd, viszont szerintem fontos, hogy amikor te segítesz neki tornászni, akkor olyat csináljatok amit még nem tud, amit gyakorolnia kell. Pl mikor még nem ment a forgolódás, akkor sokat forgolódtunk együtt, hasaztunk és a többi. Ha már felülni akar, akkor sok felülést csináljatok együtt, kicsit segít neki és mutasd meg hogyan kell (megfelelő pózban legyen, amiben majd később ő is fel tud ülni). Remélem érted a lényegét.

Pl a miénknek szinte egész nap a levegőben van a lába, mert elején sok sok lábtornát csináltunk és annyira megerősödött, hogy jobban bírja, mint egy felnőtt. Természetes ha már ebben a szakaszban van, akkor nem kell lábtornázni nagyon, max nyújtás, csípő gyakorlatok. Akkor mehetsz a következő szintre.

Gondolom te is olvasgatod mint én, hogy melyik hónapban miket kellene tudnia (mikor forog, mikor csoszog, mikor emelkedik stb). Szóval ebből indulj ki, és ha már egyik szépen megy, akkor gyakorolod a következő szintet amit el kell sajátítania. Hidd el, ha új izmokat mozgatsz rajta, akkor nagyon fárad, ugyanúgy mint egy felnőtt ember is, akinek jó a mellizma, az ugyanúgy kifárad a lábizom gyakorlatoktól.

De ez csak egy olyan tanács, ami nálunk bevált, nincs kőbe vésve, de talán nálad is segít. Erőltetni nem akarlak és a babát is csak addig kell, amíg látszik, hogy élvezi (meg még 2 másodpercet, hogy fejlődjön :)

2018. aug. 14. 11:35
 16/16 anonim ***** válasza:
55%
Ringatva vagy hordozva altatás, együtt alvás, folyamatos testkontaktus, válaszkész gondoskodás, erre lenne szüksége a babának, és máris nyugodtabb lenne 🙂
2018. aug. 14. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!