Észevettétek? Minél többedik baba, annál inkább akarja leadni éjjelre (meg napközben is, ha teheti) az anyja a kórházban a csecsemősöknek.
Nem is arra az esetre irányul a kérdésem, akik valamilyen probléma miatt nem tudják ellátni a gyereket, rosszul vannak, stb.
De aki kint lógatja a lábát a folyosón vagy épp cigizni jár ki, illetve egész nap a látogatókkal lófrál a folyosón... Hát érdekes, mindenesetre.
Én nem tapasztaltam ilyet.
Gondolom el se tudod képzelni, hogy van akinek a férje nem tud heteket kivenni szabadságba,a nagyobb gyerekeit nem tudja elvinni a még dolgozó nagyszülő, esetleg nincs is már nagyszülő.Szerencses vagy ha nálatok így ment.Tedd össze a kezed adj hálát az égnek és ne másokon csamcsogj.
Nem értem, miért ne tudna? Max. kiíratja magát táppénzre.
Miért kellene? Hát talán, hogy összeszokjanak, mint család és a kezdetektől ott legyen, ha esetleg segíteni kell, fürdetni vagy pelenkázni vagy akármi.
Meg ugye az újszülöttfotózás is az első héten szokott lezajlani, azon sem árt, ha jelen van apuka.
És olyankor mi van, ha egy családban minden forint számít, és az apuka 1 hét táppénze (ha esetleg gyárban dolgozik,nem kap szabadságot/nincs neki/ kell a téli-nyári leállásra) túl nagy kiesés lenne a családnak? Lehet mondani, hogy akinek ilyen az anyagi helyzete, ne vállaljon gyereket, de sokszor ők azok, akik tisztességesebben, nagyobb szeretetben felnevelik a gyereket, ellenben egy olyan családdal ahol pénz az van, csak a gyerek letojva.
Nálunk nem áll fenn ez a helyzet, de szerintem azért nem ritka az ilyen család sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!