A hasfájós, nyugtalan baba kizárólag az anyja hibájából olyan? Egyetértetek ezzel?
A gyerekünk szinte soha nem sír, nyugodt, jól eszik, jókat alszik. A gyerekorvos és a barátaink mindig azt mondják, azért van, mert mi nyugodtak vagyunk és türelmesek. Ezt a habitust örökölte egyrészt, másrészt meg ezt látja tőlünk. Nyugodtan él, kétszülős családmodellben, a férjem is itthon van velünk.
Akkor ennek alapján a nyugtalan, rosszul evő, és folyton üvöltő kisbabák/gyerekek szülei (anyja) a hibásak azért, hogy olyanok a gyerekek? Hiszen azok is örökölték és ennek alapján nyugtalan, ideges környezetben élnek.
Igazából azért a kérdés, mert felháborít, amikor ilyen történik. Pl. amikor a halálra azt mondják, mindenkinek érdeme szerint, ha valaki békében hal meg. Aztán meg érezd magad rosszul, ha valamelyik rokonod szenvedett, hiszen "meg is érdemelte".
Ugyanezt éreztem a gyereknél is, amikor azt mondják, miattunk nyugodt. Akkor ha nem lenne nyugodt, mi tehetnénk róla.
Majd gondolj erre, ha jön a foga, elkapja az első betegségeket, vagy belép a dackorszakba.
Nem azért ilyen, és nem lesz mindig könnyű. De nyugi, akkor se te leszel az oka.
Ez baromság! Ha nekem fáj a fejem arról nem anyum tehet...
Persze a baba sok mindent örököl, és valóban feszült ha te is az vagy, de egy ember nem csak ennyiből lesz az Aki.
A hasfájósság pedig ördögi kör.
Neki fáj Te fáradt vagy és ideges a sírástól és h nem tudsz segíteni rajta, ezért ő még jobban sír! És ez így megy hetekig...
Baromság. Az én férjem egészen pici baba korában bukott le a szeretőjével, el is váltam. Nem voltam a megtestesült nyugalom akkoriban, a babám mégis az volt.
Vagy nézz meg olyan családot, ahol több gyerek van, az egyik nyugis, a másik nem. Őket sem nevelik máshogy, nem élnek más környezetben.
Ez puszta véletlen, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!