Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A hasfájós, nyugtalan baba...

A hasfájós, nyugtalan baba kizárólag az anyja hibájából olyan? Egyetértetek ezzel?

Figyelt kérdés

A gyerekünk szinte soha nem sír, nyugodt, jól eszik, jókat alszik. A gyerekorvos és a barátaink mindig azt mondják, azért van, mert mi nyugodtak vagyunk és türelmesek. Ezt a habitust örökölte egyrészt, másrészt meg ezt látja tőlünk. Nyugodtan él, kétszülős családmodellben, a férjem is itthon van velünk.

Akkor ennek alapján a nyugtalan, rosszul evő, és folyton üvöltő kisbabák/gyerekek szülei (anyja) a hibásak azért, hogy olyanok a gyerekek? Hiszen azok is örökölték és ennek alapján nyugtalan, ideges környezetben élnek.

2016. jún. 16. 08:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Persze. A hasfájós babák anyukái beleszuggerálják a gyerekbe a szeleket, gázokat, a laktáz enzim hiányát, a refluxot....
2016. jún. 16. 08:16
 2/20 anonim ***** válasza:
57%
Szánalmas és ostoba öntömjénezés, amit csinálsz. Egyébként NEM.
2016. jún. 16. 08:18
 3/20 anonim ***** válasza:
93%
Kisbabás családnál szokás dícsérni valamit. Olyat mégsem illik mondani, hogy ha eszik-alszik babád van akkor egész nap nem csinálsz semmit. Pedig megkapod majd később ezt is. Bocsi, de nem kell mindent elhinni.
2016. jún. 16. 08:22
 4/20 A kérdező kommentje:

Igazából azért a kérdés, mert felháborít, amikor ilyen történik. Pl. amikor a halálra azt mondják, mindenkinek érdeme szerint, ha valaki békében hal meg. Aztán meg érezd magad rosszul, ha valamelyik rokonod szenvedett, hiszen "meg is érdemelte".

Ugyanezt éreztem a gyereknél is, amikor azt mondják, miattunk nyugodt. Akkor ha nem lenne nyugodt, mi tehetnénk róla.

2016. jún. 16. 08:26
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyik gyerekünk sírós-nyugtalan-hisztis, másik a megtestesült nyugalom. Főként habitus szerintem.
2016. jún. 16. 08:29
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Majd gondolj erre, ha jön a foga, elkapja az első betegségeket, vagy belép a dackorszakba.

Nem azért ilyen, és nem lesz mindig könnyű. De nyugi, akkor se te leszel az oka.

2016. jún. 16. 08:32
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromság! Ha nekem fáj a fejem arról nem anyum tehet...

Persze a baba sok mindent örököl, és valóban feszült ha te is az vagy, de egy ember nem csak ennyiből lesz az Aki.

A hasfájósság pedig ördögi kör.

Neki fáj Te fáradt vagy és ideges a sírástól és h nem tudsz segíteni rajta, ezért ő még jobban sír! És ez így megy hetekig...

2016. jún. 16. 08:37
 8/20 A kérdező kommentje:
7: te nagyjából egyetértesz a dokimmal egyébként. csak kicsit finomítottad, hogy nem teljesen az az ember, de azért számít, hogy feszült-e a légkör és örökölt dolog is.
2016. jún. 16. 08:43
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerntem szamit valamennyit. A babák nagyon ra tudnak hangolodni a saját edesanyjukra. Es annak is igazat adok aki azt irta, hogy ez egy ördögi kor. Az en babam nagyon sírós, nyugtalan, hasfajos baba volt. En pedig borzasztóan szorongtam, amit a baba nyugtalansaga tetézett. Es en minél jobban szorongtam, ő annál nyugosebb volt. Meggyőződésem, ha picit lazábban veszem akkor o sem lett volna ennyire sírós. De azert mégsem teljesen ez szamit mert ma mar egy nagyon boldog, kiegyensúlyozott, mosolygós baba aki remekül eljatszik akár egyedül is. Persze en is rájöttem hogy nem tart semmi örökké. Elmúlnak a nehez időszakok, tehát megnyugodtam.
2016. jún. 16. 09:30
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Baromság. Az én férjem egészen pici baba korában bukott le a szeretőjével, el is váltam. Nem voltam a megtestesült nyugalom akkoriban, a babám mégis az volt.

Vagy nézz meg olyan családot, ahol több gyerek van, az egyik nyugis, a másik nem. Őket sem nevelik máshogy, nem élnek más környezetben.

Ez puszta véletlen, semmi más.

2016. jún. 16. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!