Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3130 g-al született, most 3...

3130 g-al született, most 3 hónapos, és már majdnem elérte a dupláját.5600 g. Ez baj?

Figyelt kérdés
Bár szerintem nem kövér, van egy pici tokácska meg sonkácska :) is, de nem dagi. A védőnő meg piszkál, hogy húzzam az etetést, ugyanis még nappal 3 óránként eszik, viszont az éjszakát átalussza. Ja meghogy ne adjak neki annyit enni. De ha éhes....
2008. nov. 2. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia.Szerintem nem baj,az en lanyom 10-en lesz 3 honapos,5600 g,en nem latom kovernek,3100g volt amikor szuletett,mi a het elejen voltunk orvosnal oltasok miatt,meg volt elegedve a sulyaval,nyugodj meg,annyit adj neki enni amennyit ker.Udv,jo babazast.
2008. nov. 2. 20:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak anyatejet adsz neki? Mert ha igen, akkor nem baj ha egy kicsit "duci". Az én babám 4 hónapos korára duplázta meg a születési súlyát. Sajnos mi ducik vagyunk, mert 6 hónaposan 8 kiló.
2008. nov. 2. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:

szia

az én kisfiam is pont 3130-al született, 3hónapos most és 5820gr.

egy szóval nem mondta se a doki, se a védőnő hogy sok lenne.

2008. nov. 2. 20:13
 4/9 anonim ***** válasza:
na én nem rágódok rajta, hogy duci vagy sem. az én fiam 3500 grammal született, most 5 és fél hónaposan 8.30 kg. de hoozáteszem, hogy 74 cm, tehát hosszú és nem duci. de amúgy ne foglalkozz senkivel. adjál neki amennyit kér. Én sem mondhatom azt a fiamnak 150 ml tápszer után, hogy jó kisfiam, mostmár nem eszel, mert azt mondták, hogy ne adjak neked enni..... dehogynem. hagy egyen, és ha nem kell neki, majd nem eszik. ennyi.
2008. nov. 2. 20:15
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 2700 grammal született.Most 4 hónapos és 6 napos 6450 gramm.12 hetesen duplázta meg a súlyát és szopik.Az orvos és a védőnő egyálltalán nem mondja,h kövér lenne.Majd ha elindulnak és többet mozognak lemennek a hurkák.
2008. nov. 2. 20:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a védőnő? Gondolom nem a mai generáció. Régen volt ez divat, anyukám is mondta, hogy ezzel szekálta a védőnő. Ma már ezt egyáltalán nem tartják gondnak. Az enyém ha nem alszik van, hogy 2 óránként kér enni. Ez az igény szerinti szoptatás. Ha jó húsban van, az nem baj, jó erős a tejed, annál szívósabb lesz később. Majd ha járni kezd leszaladja. Az én babám jelenleg 10,5 kg fél évesen. A szomszéd másfél éves kislánya ennyi. Én is kérdeztem a dokit is, a védőnőt is, azt mondták örüljek neki. Az egyetlen hátránya, hogy nehéz emelgetni...
2008. nov. 2. 21:05
 7/9 A kérdező kommentje:

:)

Jó fejek vagytok! Köszönöm mindenkinek a választ! Akkor megnyugodtam. Jó babázást!

2008. nov. 2. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia az én lányom 2hónapos, 3910gal született és most 5300 körül van,a heti átlag dupláját hizza.Egyáltalán nem duci olyan mint a kisbabák általában:)Inkább hizzon mint sem!Ne törődj a védőnővel nem kell éheztetni a babát.

Üdv.

2008. nov. 3. 08:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Csak saját magadra hallgass, Te úgyis tudod, mi kell a babádnak. Ha éhes, etesd meg. Az én babám 3,5 hónapos, és már megduplázta a születési súlyát. Csak anyatejes. Nem kövér, mert hosszra is sokat nőtt. (Most 7,5 kg, 56 cm-rel és 3600 grammal született. A védőnő 66 cm-nek mérte, de már a 74-es rucikat hordja, az jó rá.)

Én úgy vagyok a védőnővel, meghallgatom, amit mond, a hasznos dolgokat megjegyzem, a többit eleresztem a fülem mellett.

2008. nov. 3. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!