Szerintetek van összefüggés?
Nem.
A te babádból általánosítasz? lehet, hogy pont ő az, aki "másmilyen" (ami nem baj, csak nem általános)
A picik általában szeretik a dobálást :)
Nem, a játéktól nem fog kialakulni semmilyen viselkedészavar.
Az enyémek pici koruk óta imádják a lendítést, emelést, óvatos dobást, pörgést, forgást, hintázást, és mindketten okos, ügyes gyerekek. Valóban nagy a mozgásigényük, mint általában a gyerekeknek, a fiamnak kicsit nagyobb, de a hiperaktivitás nem itt kezdődik.
" de a hiperaktivitás nem itt kezdődik"
valóban, kérdező: miből gondolod, hogy hiperaktív.
Nincs olyan, hogy "iszonyatosan hiperaktív", a hiperaktivitás egy betegség/állapot (legalábbis egy összetevője), amit orvos mond ki a gyerekre.
Egy mozgékony, adott esetbe túlmozgásos (bár ez is orvosi véleményt tükröz) gyerek még nem hiperaktív.
"de már hallottam arról, hogy milyen egx hiperaktív gyermek. Szerintem az olyan, aki állandó mozgásban van és konkrétan nem tud egy dologra folyamatosan figyelni"
hallottál róla és szerinted.
Tévedésben élsz. Ez nem hiperaktivitás. Azt pszichiáter mondja ki a gyerekre komoly összetett vizsgálatok alapján. Ráadásul itt egy egyéves gyerekről beszélünk, akinek még a normál egyensúlya sincs meg (még bőven évekig fejnehéz)... egy ekkora gyerek nem hiperaktív, max sok az energiája.
nálunk négy hónaposan kezdte imádni a dobálást (mármint erősebben megemelést)
olvastam is több honlapon, hogy 4-5 között sokat kell egyensúlyozó gyakorlatot csinálni, mint pl a dobálás, mert akkor nagyon fogékonyak rá és kacagnak általában.
a babák nagyon sok mindent tűrnek, és mindegyikből hiányzik a félsz, egészen addig amíg a szülők beléjük nem verik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!