Mi a tapasztalatotok, van összefüggés aközött, hogy milyen volt a szülő kisbabaként és milyen lesz a kisbaba?
Mindketten a férjemmel, szüleink elmondásaiból, nagyon jó gyerekek voltunk, átaludtuk az éjszakát, nem sírtunk sokat, egyedül aludtunk, jól ettünk, később is jó gyerekek voltunk, nem volt velünk sok gond soha, nem volt dackorszak, hisztirohamok, semmi. Felnőttként is nyugodtak vagyunk, sosem veszekszünk, harmóniában, boldogságban élünk.
Arra gondoltam, hogy ha mindketten ilyen nyugis gyerekek voltunk és most is nyugisak vagyunk, akkor talán a gyerekünk is az lesz. Szerintetek van összefüggés? Nyilván tudom, hogy lehet nyugodt szülőnek problémás gyereke, de általában vagyok kíváncsi.
Vannak a baba természetén kívüli dolgok is, ami befolyásolhatják, hogy milyen egy baba.
Férjem nyugis gyerek volt, szófogadó, és állítólag én is. Nem voltunk sírósok.
Lányunk szegény viszont refluxos lett, és az első évét végigüvöltötte! Azt hittem megpusztulok az aggódástól, na meg a sok-sok sírástól.
Most 5 éves, okos és szófogadó.
De a babakorszak...jaj...
Ennek ellenére imádtuk őt mindig, és a saját gyerekedhez úgyis másképp állsz hozzá, bárhogyan is viselkedik!
A nevelés meg egy másik dolog: ha szeretettel és türelemmel nevelitek, nem hiszem, hogy pl. bűnöző lesz belőle. :) A ti viselkedéseteket fogja alapból utánozni, átvenni. Még akkor is, ha más a természete mint nektek, tehát ti fogjátok őt "megalapozni".
De ez még nem jelenti, hogy nyugis gyerek lesz. Lehet nyüzsögni fog, de ettől még lehet értelmes és okos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!