Kiderült, hogy kisfiam lesz. Hogyan kell fürdetni illetve gondozni? Azt olvastam egy könyvben, hogy nem szabad hátrahúzni a fitymáját. Ez tényleg így van?
Ezt a kérdést már sokan feltették itt előtted, és mindíg különböző válaszok jönnek. Úgy vettem észre minden gyerekorvos mást mond!
Nekem is azt mondta, hogy 2 éves koráig hagyjam. Azt mondta nézzem meg hogy pisil, ha rendesen jön a kukacból akkor minden oké. Akkor van gond, ha nagyon vékony sugárban folyik a pisi.
A kisfiam 10 hónapos, még nem huzogattam, de pont tegnap este pisilt bele a fürdővízbe(persze állva, mint a nagyok), és láttam, hogy rendesen jön neki.
Azért majd kérdezd meg a gyerekorvost, hogy neked mit javasol.
szia,
nekem is kisfiam van, nekünk azt mondta a védőnő, fürdéskor mindig egy picit húzzam hátra, éppen csak néhány mm-nyit. igy is tettem, óvatosan, nehogy berepedjen és hegesedjen. eleinte szükös volt a rés, de most 4 hónapos és már félig gond nélkül hátra lehet húzni rajta a bőrt. talán már még hátrébb is lehetne, de nem mertem. én inkább a fokozatosság hive vagyok, minthogy egyszer 2 éves korában hátrarántsák neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!