Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6hetes a fiam és eddig csak...

6hetes a fiam és eddig csak anyatejet kap de ugy érzem egyre ikább nem elég a tejem,120-130at szopizik 1 mellböl de van hogy kér a másikbol, fejem a mellem de max 10ml vagy kevesebb jön ki abbol amiböl 120at evet akkor már nem sokáig lessz elég neki?

Figyelt kérdés
5kilo a fiam igy elejétöl sokat eszik,de most egyre többször van hogy kér két mellböl enni,föleg este mert addigra mindha kevesebb termelödne legalábbis puhábbak és kisebbek a melleim.Éjel általában nem ébred fel 10-7:30ig alszik de elötte 1-1.5orát eszik két mellböl(van hogy belealszik és keltegetni kell),volt már hogy a lefagyasztott tejemböl kellet adnom +ba mert nem volt elég(este)2 ciciböl a tejem.Akkor ez azt jelenti hogy hamarosan tápszert is kell adnom neki?Hogy tudom kiszámolni mennyi az a mennyiség(tejböl) amit egy nap meg kéne ennie?
2008. nov. 2. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 8 hetes, de ő 4 hetes kora óta mindig 2 ciciből eszik, és mégsem kevés a tejem. Vannak napok, mikor kevesebb, de olyankor sűrűbben eszik, ezáltal több termelődik és másnap már van elég.Én minden szopi után fejek, így is lehet stimulálni a mellet, hogy több tejci legyen.
2008. nov. 2. 14:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!

Én már kb 2 hónapja minden este két mellből szoptatok,mert nem elég neki ha csak egyet kap.

Egyébként szoptass,amikor ő kéri,mindig annyit,amennyit kér,és igyál sok4-5liter folyadékot.5 hónapja kizárólagosan szoptatok,így megéltünk már 1-2 tejparát.Ilyenkor növekedési ugrásba kezd,és nem elég neki a raktáron lévő tejecske.Szopisteával 2-3 nap alatt alkalmazkodott mindig a szervezetem.

Megnyugtatlak,20-30 mlnél többet én sosem tudtam kifejni a mellemből,még akkor sem,ha csordultig volt.

2008. nov. 2. 14:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Nehogy elkezdd tápszerezni, mert akkor tényleg kevesebb lesz.

Etetés után én se tudok fejni, hiába van még benne akár egy deci is. Egyszerűen nem indul meg.

2008. nov. 2. 15:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Én mikor így voltam, akkor az esti elalvása után(, amikor ő már biztos nem evett) kezdtem el fejni még egyet, és 4-5 nap után nagyon megnőtt az esti termelődés is. Egy hét után este már másfél/két deciket fejtem.

(Aztán tejadó lettem, most múltunk 6 hónaposak, és csak most adogatnék neki mást is. Én is állandó rettegésben voltam, hogy nehogy kevés legyen, így fejtem reggel és este is. Reggel etetés előtt 90-120 ml-t, de azt az első pillanattól, így azt nem tudom utólag működik-e még.)

2008. nov. 2. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!