Sok anyuka van itt, akinek a babája elmúlt 8 hónapos, mégis 3-4 óránként szopizik? Ugye nem velem van a baj, hogy még mindig az anyatejet részesítem előnyben, azt tartom a legfontosabbnak?
Mert a környezetemben nem ez a jellemző. A babám szépen fejlődik,a cicit sohasem utasítja vissza,de a szilárd ételekből nem mindig eszik jó étvággyal. Egy nap háromszor kap szilárd ételt szoptatások között,kb.90 grammokat eszik,vagy fél-háromnegyed üveg bébiételt.
Nálatok ez hogy működik???
Ne aggódj, ez nálunk is így van, sokat szopizunk, de én nem bánom, mert ez a leg jobb neki - a többi meg majd alakul!
Amúgy én is azt tapasztalom a környezetemben, hogy addig szoptatnak az anyukák, amíg "muszály", 6 hónap , aztán annyi. Kevesen vagyunk - akik szeretnek is szoptatni!
Én az első babámmal kicsit elsiettem a hozzátáplálást így 8 hósan már csak reggel este szopizott, sajnáltam nagyon mert így hamar végképp abbahagyta (11 hósan).
A lányom még 10 hónaposan is kajától függetlenül 4 óránként szopizott (mondjuk ő innivalót nem fogadott el se cumisüvegből, se pohárból sehogy) úgyhogy evett is valamennyiket (kóstolgatott) de cicizett is.
Aztán olyan 1 évesen ő is átlendült, megtanult pohárból inni, rákapott a rendes ételekre és már nem kellett annyi cici.
Ő így 14 hósan hagyta abba a szopit.
Az én kisfiamat 4hónapos korától hozzátápláltam, de ettől függetlenül még 16hósan is amikor már mindent evett, akkor is napi 10x a cicin lógót.Mondjuk én azt már soknak tartottam, és egyik napról a másikra elvettem tőle a cicit, de ha nem ilyen gyakran főként csak játékból tette volna hagytam volna.
8 hósan pedig még nagyon helyes a sokat cicizik.
Brit tudósok kimutatták minél tovább szoptatják a babákat annál erősebb immunrendszere lesz.
Szóval aki teheti az sose hagyja abba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!