Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Származhat-e bajom abból,...

Származhat-e bajom abból, hogy ezt részesítem előnyben?

Figyelt kérdés

Szinte folyamatosan aktív pihenéssel kapcsolódom ki. Legyen azt úszás, torna, képszerkesztés, fórumolvasás, cikkolvasás a neten, érdeklődési köröknek való utánanézés, sudoku-zás, tesztkitöltés stb-stb.

A passzív pihenés általában nem köt le. Olyannyira, hogy ha nézek is filmet, közben mást is kell csinálnom.

2011. okt. 29. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nincs!!!A többieknek van baja akik hazamennek a panelba és csak tv-nek élnek......
2011. okt. 30. 00:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Elsővel teljesen egyetértek, és veled is, kérdező. Engem sem köt le a TV öt percnél tovább.
2011. okt. 31. 21:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Nagy hasznát vennéd a meditáció elsajátításának és gyakorlásának, sőt, Eckhart Tolle írásainak is, és ez minden.
2011. okt. 31. 23:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Miért? Az rászoktatna a passzív pihenésre? Vagy most őszintén, miért?
2011. nov. 1. 00:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem is csak így megy.

Nálam az jelenti a kikapcsolódást és regenerálódást, hogy 3 napig folyamatosan dokumentumfilmeket és ismeretterjesztőnek nézek és olvasok és pörög az agyam (én pedig szaladgálok, mert vagy a könyvekért megyek, vagy jegyzetelek stb.)

Utána alszom és minden a fejemben van. Aztán később kezdem újra. De igazából mindig így pihenek, hogy csinálok valamit.

3 olyan sorozatot találtam, ami általában képes lekötni annyira, hogy olyankor ne kelljen mást csinálnom és csak 1, de max. 2 dolgon gondolkozom közben- teljesen más témában.

Nem gondolom, hogy aggódnunk kellene emiatt. Legalább van ami érdekel és sikerül valamilyen módon kikapcsolódnunk.

Nálad egyébként szerintem külön jó, hogy ott van pl. a torna és az úszás. Olyankor gondolom valamennyire kitisztul az agyad és a testednek is jót tesz. A számítógépnél eltöltött idő közben pedig a tested pihenhet kicsit.

Én is csak mostanában töltöttem pár órát egyfajta aktív pihenéssel, mert összeomlás-időszak után voltam...

lefeküdtem, az ágyban vacsoráztam meg, közben filmet néztem. De csak 2 estén sikerült ezt kivitelezni utána egyszerűen minden bajom volt, ki akartam ugrani és elindulni kutatni vagy csinálni valamit.

2011. nov. 1. 02:21
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát, pont stresszhelyzetben jobb az aktív, mint a passzív. Le kell valami kössön ilyenkor.

Úszás, futás közben még jobban jár az agyam. :)

2011. nov. 1. 10:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem kötelező belső csendet teremtve meditálnod (időnként érdemes ugyan), általában hagyod folyni a műsort a fejedben, csak nem vonódsz bele, mintha sose lenne holnap. Pár perc, és áldás, hogy megteheted. A könyv se hagy lazítani igazán. Ettől persze jól érzed, javadat szolgálja valószínűleg, ha nekiállsz megtalálni az egyensúlyt "lazítás és szálkásítás" között... Ezzel ismét nem állítom, hogy nincs meg. Monnyuk nem jellemző alvó sofőrrel sávon maradni... :]
2011. nov. 1. 11:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Szóval a majdnem 100% agyjáratásból és aktív pihenésből valóban gondjaim lesznek, vagy vannak, mert akárhogy hisszük is, nem pihen az agy?
2011. nov. 1. 11:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem alvás közben azért pihen az agy, vagyis rendezi a gondolatainkat.
2011. nov. 1. 16:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem gáz, tényleg te tudod mire van szükséged, csak megér egy-egy próbát a valódi semmittevést kóstolgatni. Én is úgy jártam, hogy harmonikusabb bent, mióta nem kényszeresen teszem a dolgomat, hanem érvényes alternatíva a "semmi" is. Mások ebből csak valami bölcsebbé válást tapasztalnak, ami persze a jól fenntartott kiegyensúlyozottság logikus tartozéka. Hasonló cipő miatt jöttem elő vele, és mert én se hittem, hogy ennyitől ennyivel könnyebb lesz.
2011. nov. 1. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!