Származhat-e bajom abból, hogy ezt részesítem előnyben?
Szinte folyamatosan aktív pihenéssel kapcsolódom ki. Legyen azt úszás, torna, képszerkesztés, fórumolvasás, cikkolvasás a neten, érdeklődési köröknek való utánanézés, sudoku-zás, tesztkitöltés stb-stb.
A passzív pihenés általában nem köt le. Olyannyira, hogy ha nézek is filmet, közben mást is kell csinálnom.
Nekem is csak így megy.
Nálam az jelenti a kikapcsolódást és regenerálódást, hogy 3 napig folyamatosan dokumentumfilmeket és ismeretterjesztőnek nézek és olvasok és pörög az agyam (én pedig szaladgálok, mert vagy a könyvekért megyek, vagy jegyzetelek stb.)
Utána alszom és minden a fejemben van. Aztán később kezdem újra. De igazából mindig így pihenek, hogy csinálok valamit.
3 olyan sorozatot találtam, ami általában képes lekötni annyira, hogy olyankor ne kelljen mást csinálnom és csak 1, de max. 2 dolgon gondolkozom közben- teljesen más témában.
Nem gondolom, hogy aggódnunk kellene emiatt. Legalább van ami érdekel és sikerül valamilyen módon kikapcsolódnunk.
Nálad egyébként szerintem külön jó, hogy ott van pl. a torna és az úszás. Olyankor gondolom valamennyire kitisztul az agyad és a testednek is jót tesz. A számítógépnél eltöltött idő közben pedig a tested pihenhet kicsit.
Én is csak mostanában töltöttem pár órát egyfajta aktív pihenéssel, mert összeomlás-időszak után voltam...
lefeküdtem, az ágyban vacsoráztam meg, közben filmet néztem. De csak 2 estén sikerült ezt kivitelezni utána egyszerűen minden bajom volt, ki akartam ugrani és elindulni kutatni vagy csinálni valamit.
Hát, pont stresszhelyzetben jobb az aktív, mint a passzív. Le kell valami kössön ilyenkor.
Úszás, futás közben még jobban jár az agyam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!