Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amoxicillin beadásához valami...

Amoxicillin beadásához valami ötlet?

Figyelt kérdés

Babám nem hajlandó lenyelni.Már mindent próbáltam:pipetta, kiskanál, belemártottam a kenyeret (amikor láttam, hogy egyedül azt csipegeti), lefogtam és összenyomtam a pofiját, ebéd közben belecsempésztem a főzelékbe (de megérezte).Sehogy nem megy, pedig nagyon be kéne adnom neki.

Van valami étel ami elnyomja az ízét?

2010. jún. 19. 11:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
MIlyen idős a babád? Mi is ezzel szenvedünk. Enyém 5 hónapos, fecskenővel szoktam neki beadni.
2010. jún. 19. 11:58
 2/15 A kérdező kommentje:

9 hónapos.Ha cseppentővel nem ment, akkor szerintem a fecskendőnél is összeszorítaná az ínyét, vagy kiköpné.

Már nem tudom mit csináljak.

A mama is próbálta.Neki annyira sem ment, mint nekem.

Nektek hány napig kell szedni?Mert én már 3. napja adom.Az első két napnál nem volt gond, csak ma.

2010. jún. 19. 12:02
 3/15 anonim ***** válasza:
Sajnos sokat nem tudok segíteni. Csak annyit, hogy az amoxicilin antibiotikum tehát 5 napig kell, hogy kapja a kicsi.
2010. jún. 19. 12:06
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi!Jobbulást a babádnak!
2010. jún. 19. 12:12
 5/15 anonim ***** válasza:
picit durva, de én úgy csináltam, hogy fecskendőbe felszívtam, és amikor sírt eléggé hátra benyomtam neki, persze pici adagokban, nehogy félrenyelje. Oldalt hátul beadva nem tudja kiköpni.
2010. jún. 19. 14:40
 6/15 anonim ***** válasza:

nurofenes fecskendővel, hagyj rajta egy kis édeset, pl mézet, és zutty be az egész, nem szabad vacakolni. le tudja nyelni (vagy nem - nekem is jött már vissza).

ui.: amoxicilinnel különösen vigyázni, elég sokan érzékenyek rá, ha kiütés vagy márványos bőr jelentkezik ne add tovább.

sok sikert :-)

2010. jún. 19. 15:25
 7/15 A kérdező kommentje:

Akkor oldalra adom, hátha...Majd megint lebírkózom szegényt.

Köszi!

2010. jún. 19. 15:25
 8/15 A kérdező kommentje:

15:25!

A Nurofenes fecskendővel éjjel már a Nurofent sem kérte, köszöni szépen.Hát kapott kúpot.

Figyelem az érzékenységet.Lehet, hogy attól jönnek a szelek nagyon durván?És csak úgy ne adjam tovább?Lehet ilyet?

Neked is köszönöm!

2010. jún. 19. 15:32
 9/15 anonim ***** válasza:
A szeleket nem ez okozza, ettől ne aggódj. Ha mellékhatást veszel észre, mint pl a bőr elváltozása, fura légzés, vidd azonnal orvoshoz, addig ne add újra, de önkényesen ne hagyd abba, mert azzal sokat árthatsz.
2010. jún. 19. 19:49
 10/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy butaságnak tartod, de én már 3 hónapos oltásra is úgy vittem, hogy elmondtam neki, hogy mi fog történni. Ha orvoshoz megyünk, vagy ha csak szimplán beadom a gyógyszert, azt is elmondom neki előre, és másfél éves korára megtanulta, hogy bár nem kellemes, de fontos, és elfogadja, csak ritkán ütközök ellenállásba. Szerintem ez is fontos a gyerek bizalmának elnyerésében.
2010. jún. 19. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!