Az evésnél is fel tudják cserléni az éjszakát a
nappallal?
Figyelt kérdés
Éjjel is eszik (tápszert) még a 4,5 hós babám, többet mint nappal, reggel viszont kel 5-kor és nem éhes több órán át.
Ma éjjel evett fél 3-kor, aztán reggel csak 9-kor, de nem vetette fel az éhség. Kínáltam 7-kor és 8-kor is, de nem evett.
Nappal 3 óránként eszik, éjjel 4-5 órát is kibír általában. Egy nap így 7-szer eszik még.
Szerintetek miért lehet így?
2010. jún. 19. 11:52
1/8 anonim válasza:
Megszokta, hogy éjjel megkapja az adagot, amire neki szükség van.Nappal annyival kevesebbet eszik.
Az én babám 9 hónapos, és még mindig ezzel küzdök.Ugyanezt műveli.
2010. jún. 19. 12:18
2/8 A kérdező kommentje:
Nálunk ez nem régóta van, hogy reggel nem eszik, csak később, bár éjjel mindig is sokat evett.
És Te mivel próbálkoztál már?
2010. jún. 19. 14:02
3/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon keveset eszik! 500-600, néha 700ml-t egy nap és tízóraira gyümit kap már. Egy hurkánk sincs.
És a Te babád egy éjszakát sem aludt még át eddig?
2010. jún. 19. 14:04
4/8 anonim válasza:
Igen, fel tudják. Kislányommal is végigmentünk ezen. Nagyon megküzdöttünk a hozzátáplálással is ez miatt. Sokszor kelt éjszaka és követelte a szopit, nappal pedig alig evett, már ha evett. 7 hónapos volt amikor azt mondtam, hogy ebből elég volt, éjszaka nincs annyi szopi, helyette kapott vizet.Aztán szépen lassan ritkítottam az éjszakai szopik számát. Nem volt egyszerű, nem ment sírás nélkül, de megérte. Onnantól kezdve már sokkal jobban evett napközben. Kb. 1 éves kora körül teljesen elhagytam az éjszakai szopit, csak reggel és este kapott. Most 19 hónapos és az almán kívül mindent megeszik:)
2010. jún. 21. 21:47
5/8 A kérdező kommentje:
Szoktam vízzel is kínálni, de utána nem sokkal újra ébred, addig, amíg nem adok neki enni.
Adjak neki kevesebb tápszert éjszaka?
2010. jún. 21. 22:09
6/8 anonim válasza:
Ha vizzel is visszaalszik, akár egy órát, az jó! Akkor adj neki teát, ha nem ordit éhen. Ha ordit, akkor kaja. Igy szépen ritkulni fog az evések száma, lecsökken hatra majd napi ötre. Többet fog enni kevesebbszer, nem úgy mint most. 4,5 hós baba aki tápis, ehet főzeléket is. Sztem ha elkezded a főziket, teljesen át fog az evése alakulni. De ne adj éjjel ennyi kaját:) első éjjel rossz lesz, de tarts ki. Húzd az időt. Aztán másnap nappal fogja pótolni a hiányzó hamiadagot, igy a következő éjjel jobban tele lesz és egy evést máris kihagy, és igy tovább...
2010. jún. 21. 22:18
7/8 anonim válasza:
21:47-es vagyok. Szó szerint leírta az utolsó válaszoló, amit én írtam volna. Ha nem megy vízzel, akkor próbáld meg tápszerrel, de kisebb adagokkal. A cél az, hogy elhagyd az éjjeli etetést.Próbáld kitolni az időt. Mint írtam sajnos sírás nélkül nem megy:( Nálunk nem ment. Viszont napról-napra könnyebb lesz. Próbáld nappal 4 óránként etetni tápszerrel, hátha jobban "kiéhezik". Amikor elmaradtak az éjjeli szopik, akkor kislányom is átállt a 4 óránkénti evésre. Korábban én is 3 óránként kínáltam, mert soha nem jelezte, hogy éhes. Aztán amikor kitoltam a nappali szopik közti időt sokkal jobban evett. Kevesebbszer szopizott, de mennyiségre többet. Valahogy így szopizott:Kb.6-10-14-18-21. Aztán később a 10 órásit felváltotta a gyümölcs, ekkor már hamarabb kérte az ebédet. Amíg minden szopit kiváltottunk folyamatosan változott etetés időpontja. Gyümölcs után sokkal hamarabb éhes lett mindig, max. 2 órát bírt ki.
2010. jún. 21. 23:03
8/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam neki kevesebbet adni, de így 2 óra múlva ébredt és sírt, hogy éhes. Egyenlőre marad így inkább.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!