Hogy lehet felkelteni egy nagyon alvós 2 hetes csecsemőt? Baj ha este felé egyre kevesebbet eszik? Mit tegyek ha keveri az éjszakát a nappallal?
De miért akarod felkelteni?
Igen, vannak gyerekek, akik egy darabig keverik az éjt a nappal. Nemsokára majd jól tudnak tájékozódni.
Az én védőnőm azt mondta, kb. 5 óra alvás után ébresszem fel, de csak az evés, vagyis a folyadékbevitel miatt.
Annyit nagyon ritkán alusznak egyhuzamban.
Még egy darabig keveri a napszakokat, idő kell, hogy átálljon. Nincs ezzel semmi gond. Ha van elég pisi kaki, akkor nem gond, ha estefelé kevesebbet eszik. De ha aluszékony az bizony a folyadékhiány jele is lehet. Ha szopizik vagy tápszeres, pluszban próbálj egy kis vizet is adni neki, hogy ne sűrűsödjön be a vére. Nekünk is ez volt a problémánk. Etess sűrűbben még ezt tudom tanácsolni.
Nekünk nem, hogy előtte keltegetni kellet, szopi közben is bealudt állandóan. Hogy hogyan ébresztgettük, úgy ahogy a kórházban tanácsolták, pici csipkedés (finoman) vizes zsepivel törölgettük az arcát, a haját is mondták, hogy húzzuk, de az kimaradt.
A haját húzgálni és csipkedni??? Ezt a kórházban mondták???
Én maradnék a simogatásnál, ha mindenképpen ébreszteni kell.
köszöntem a válaszokat.
Egyébként nekem is azt mondták a Kórházban hogy húzogatni kell a kis haját, de olyan rossz volt azt csinálni, meg egyébként sem kelt fel rá a kisfiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!