Kikészít az állandó akaratosságával és hisztijével. Mit csináljak?
Verj rá a fenekére vagy inkább a kezére, mert a hátsóján felfogja a pelenka, aztán majd egy idő után megtanulja, hogy mi a rend!
Ha meg hisztizik, rakd bele a kiságyba, aztán hagyd magára egy darabig. Előbb utóbb úgyis rájön, hogy felesleges cirkuszolnia, ha nem kapja meg, amit akar.
Hát az én fiam hisztizett minden egyes pelenkázásnál és szájba illetve mellberugások lettek belőle annyira rugdalózott! Na én ilyenkor bizony egyszer rácsaptam a csupasz fenekére nézett is egy nagyot hogy most mi van! Na ugy elcsendesedett mint egy kezes bárány! Igenis csapj rá a fenekére nem lesz semmi baja, csak igy tanulja meg!
Ha pedig hisztizik tedd a kiságyba és ráun és ő is rájön hogy semmit se ér el a hisztijével! Ne kényesztesd el a gyerekedet ahogy mások tanácsolják, általában az ő gyerekük szokott 3-4 évesen a földre feküdni a boltba és hisztizni egy csokiért! Leleszek pontozva 0 %-ra de nem izgat ez az ovodás pontozásos módszer!
Hú nálunk is megy a küzdelem pelankázáskor meg öltözködéskor, na meg amikor valamit nem szabad, akkor bedühödik ő is, és nagyon sír. (szintén 1 éves)
De soha még csak eszembe sem jutott, hogy rácsapjak, egyrészt teljesen felesleges lenne, csak jobban sírna (egyszer rákiabáltam az sem használt, csak még meg is ijedt szegényem) másrészt ne felejtsd hogy a babák utánozva tanulnak, vagyis ha te rácsapkodsz, akkor ő is ezt fogja majd csinálni.
Volt egy pár hét a babámnál, amikor elkezdett engem bántani, ha valamit nem engedtem, tiszta erőből belemarkolt az arcomba, meg csapdosott. Én erről sem úgy szoktattam le, hogy visszaütöttem neki, hanem szép szóval, finoman mindig elmondtam, hogy ezt nem szabad, ez csúnya dolog. És pár hét alatt el is múlt ez nála.
Szóval tuti receptet nem tudok adni (majd én is utánanézek a neten) de a véleményem az, hogy szép szóval kell, nyugodt, de akár erőteljes hangon mondani neki, és el kell terelni a figyelmét. Ez nekünk be szokott jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!