Csak szerintem hülyeség ez a BLW meg babajelbeszéd?
én szerintem nem hiába van előírva, hogy hány hetes, hónapos korukban mit ehetnek...
a másik a babajelbeszéd (egészséges gyermekeknél)

Mit fogsz te itt ezért kapni...
(bár nem mondom, hogy nem értek egyet...)

De lehet követni a hozzátáplálási táblázatot BLW-vel is. Nekem a fiam kanállal evett, 9 hónapos kortól néha csipegetett, általában kanállal evett. Erre jött a kicsi, aki inkább éhen marad, minthogy a kanalat elfogadja. 9 hónapos koráig nem haladtunk a HT-val, alig néhány kanállal evett mindenből. Azóta csipeget. De követem az ajánlásokat. Így eszik. Úgyhogy szerintem nem hülyeség.
A babajelbeszéddel nem tudom mire gondolsz.

Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy minden nyekkre cicire teszed és egész nap a mellen lóg a gyerek.
Hanem azt, hogy nem állitasz neki te be egy kötött napirendet (3 óránkénti szopás), hanem rugalmasan az ő igényeihez alkalmazkodsz, éjszaka nem kelted fel, nappal meg adott esetben 1-2 óránként is ehet.

A jelbeszédet nem ismerem, nem tudom, mennyire jó vagy rossz.
A másik kettőt (blw és iszsz) is ahány anya, annyiféle módon értelmezi. Pl. az iszsz se azt jelenti, hogy tuszkolod a csöcsöt a szájába: egy pár hónapos babának aztán ugyan nem lehet, ha ő épp nem akar szopizni. Egy baba sem akarat nélküli báb.
A blw is ilyen: a baba választ, de te teszed elé a választékot.
A kisfiam 15 hónapos. Egyedül eszik, pohárból iszik, nem válogat, nincs kínlódás az altatással, nem kel éjjel. Nekem mindaz, amiről a nem iszsz, nem blw, nem hordozó anyák egyfolytában panaszodnak, teljesen ismeretlen. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!