Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Az babám csak...

Mit tegyek? Az babám csak cicin hajlandó elaludni!

Figyelt kérdés

5 hós babócám csak a cicin altatva hajlandó elaludni este. Van hogy a délutáni alváshoz is be kell vetnem a ciciket!

Hogyan tudnám leszoktatni erről? Jár/járt vki hasonló cipőben?

2008. okt. 31. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Volt egy hasonló kérdés hétfőn ezzel kapcsolatban, nézegesd vissza, mert egész jó válaszokat adtak!
2008. okt. 31. 22:46
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Az enyém is. Megnéztem a hétfői válaszokat, nekem nem tetszettek. Lehet, hogy később megbánom, de én nem tudok szigorú lenni hozzá, és elvenni tőle, ha ő úgy szereti.

Minden babának kell valami segédeszköz az elalváshoz (ringatás, cumi, babakocsi). Szerintem ez még egy természetes megoldás (a tejben altató is van, vajon miért?)

Megkérdeztem a védőnőt, azt mondta, majd leszokik róla magától, ha már eszik szilárd ételt. Szóval nem kell vészharangot kongatni. Ha 2 évesen még mindig csak cicivel tud aludni, majd ráérünk akkor aggódni.

2008. nov. 1. 00:00
 3/9 anonim ***** válasza:
23%

Leszokik időben...Hát nem biztos. Barátnőm kisfia 2 és fél éves. Még mindig cicizik alváskor. Szerintem ez már nem normális. Ha épp vásárolnak és ő álmos, nyúl a ciciért a boltban. Nagyon kellemetlen neki, és egyre nehezebb is. Mert ez már megszokás és ilyen korban már hiába ringatod a kocsiban, meg próbálnád a cumit. Felesleges. Egyszer le kell szoktatnod róla. Hogy mikor a legjobb, na azt nehéz megmondani. Kinek mikor, változó.

Az, hogy nem tetszettek a válaszok, valószínű azt jelenti, hogy te nem akarnád leszoktatni. Viszont a kérdés nem ez volt.

Vannak praktikák és nem egyenlő azzal, hogy kevésbé szereted a gyerekedet.

Szerintem kisérletezz, melyik a legkíméletesebb és mindenképp legyél a közelében, ne hagyd magára! Ez a legfontosabb, hogy érezze, hogy ott vagy!

2008. nov. 1. 00:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Amíg szoptattam (bár sajna elég rövid ideig)az én kisfiamnak is a cici volt a megnyugvás és az elalvás "eszköze". Sokszor már sebes volt a mellbimbóm is , annyira felázott az állandó cicizéstől. Nekünk a cumi lett a megoldás, mégpedig a Chicco mellbimbó alakú, nagyon finom puha cumija.Orvosi műszeboltban biztosan van, ha meglátod ne ijedj meg , mert elég csúnyácska, de ismerőseim közül soknak bevált. Több méretben kapható a baba korának megfelelően. Remélem tudtam segíteni, sok sikert és boldog babázást!!!
2008. nov. 1. 09:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló vagyok!

Amikor próbáltuk a cumit "bevezetni" cicizés helyett, mindig mellé bújtam az első időszakban, hogy érezze a közelségemet. Összedugtuk a buksinkat, átöleltem és szép lassan leszokott a cicizésről elalvás előtt.

2008. nov. 1. 09:14
 6/9 anonim ***** válasza:
31%

Második válaszoló vagyok. Igen, én is hallottam ilyen elrettentő példákat 3 évesen ciciző gyerekekről. Viszont sok barátnőm mondta, hogy 1 éves kora körül magától leszokott. Ha nem, majd akkor elkezdünk valami praktikát. Jelenleg még igenis szüksége van a cicire.

Egyébként ezt is megkérdeztem a védőnőmtől, és azt mondta, hogy ha egy ekkora gyerek még mindig cicizik, akkor ott egyéb lelki problémák állnak a háttérben, és azt kell megkeresni, nem egyszerűen elvenni tőle a cicit, aztán hadd kínlódjon.

Cumi nálunk nem jött be, de szerintem nem is jobb, mint a cici.

A kérdésben az is szerepelt, hogy járt-e más is hasonló cipőben, arra próbáltam válaszolni, bocsika.

2008. nov. 1. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
Úgy értem, ha egy 3 éves cicizik, akkor van lelki problémája, nem 5 hónaposan.
2008. nov. 1. 10:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy 3 évig szopizik egy gyerek még nincs lelki problémája. Ez hülyeség. Az én fiam 2.5 évig szopizott, szintén a cicin aludt el,nem szokott le magátol, 2.5 év után egyszerűen elvettem tőle. Sokszor voltam úgy hogy na most elég mert már beszél és még ciciziik:) Viszont a bárányhimlőn kívül soha nem volt beteg az oviban. Egyszer sem hiányzott:)Most 2. osztályos és amióta sulis a doki közelébe se mentünk:)
2008. nov. 1. 12:53
 9/9 anonim ***** válasza:
87%
Az enyém fél éves koráig a cicin aludt el. Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy nem akar. Befejezi az evést, és lefordul a ciciről. Azóta eléggé kínlódunk, minden este másfél óra az altatás, nappal meg szinte semmit sem alszik. Már mindent kipróbáltam, de semmi haszna. Úgyhogy szerintem örülj, hogy elalszik a cicin, ez a legegyszerűbb altatás.
2008. nov. 2. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!