Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha babámon tejérzékenység...

Ha babámon tejérzékenység miatt jött ki az ekcéma, akkor ha elhagyom a tejtermékeket, elmúlik?

Figyelt kérdés
Nagyon úgy néz ki hogy babámon kijött a "gyerekkori" ekcéma vagy arra nagyon hasonló csalánkiütés. Bőrgyógyászhoz még nem tudtam elvinni, gyerekorvos mondta hogy ez az lehet. Azt ajánlotta, hogy kevesebb savanyított tejterméket adjak neki és a rendes tejet se vezessem be nála 1 évesen. Helyrejöhet még?
2010. jún. 17. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk hasonló a helyzet, ahogy elhagytuk a tejet és tejtermékeket, rögtön elmúltak, majd egy pár hétre rá újra előjöttek, most nem tudni mitől... Mi itt tartunk most, de most sokkal enyhébb, egy pár pötty va a karján.
2010. jún. 17. 09:17
 2/7 A kérdező kommentje:
1 éves a babám, ez lemaradt. Tápszert kap reggel és este, sima 3-as Beba-t. Azon kívül már nem adok neki semmit, se joghurtot, se sajtot. Milyen tápszert adhatnék neki avgy mit tehetek még? Köszi :) két hét múlva kaptunk időpontot a bőrgyógyászhoz, remélem megoldja
2010. jún. 17. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
szia!az én fiam szopizik és 2 és fél hónapos volt,mire kiderült,hogy az általam megevett tejfehérjétől lett pöttyös és ekcémás.így meg kellett vonnom minden tejterméket és tojást.most próbálgatom,már kicsit ehetek.viszont megettem a tejpépet,amit ő kapott és tiszta pötty lett.szerintem hagyd el egy-két hétre a tejtermékeket,sima tejet ne adj neki.ha elmúlik,akkor adhatsz megint neki.ha megint kijön,akkor az a bűnös.
2010. jún. 17. 09:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Lányomnak , aki 19 hós Milupa Som nevű szójaalapú tápszert írt fel a doktörnője. Elég vacak íze van, de sikerült megszeretteni vele. Most azt issza, reggel-este. Ezen kívül még rizstejet lehetne adni. Ha a bebás tápszert kapja, az nem jó,mert az ugyanúgy tejelapú.
2010. jún. 17. 10:03
 5/7 A kérdező kommentje:

érdekes mert azt nem mondta a doki hogy váltsunk tápszert..... hol lehet ezeket a speckó tej mentes italokat kapni?

nagyon köszönöm a segítséget :)

2010. jún. 17. 11:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Gyógyszertárban, recept nélkül is lehet kapni, úgy kb.1.300 Ft. receptre a fele. Nekünk a doki írta fel. A védőnő azt mondta, hogy kereszt reakció miatt a szójára is allergiás lehet, de az bevált. Rizstejet meg bioboltikban lehet kapni. örülnék, ha priviben majd megírnád, hogy milyen vizsgálatokat csinált a bőrgyógyász, és mi lett a vége, miket ajánlottak. majd én is írok, ha esetleg valami kiderül..
2010. jún. 17. 12:08
 7/7 anonim ***** válasza:

szia, helyrejön, persze, de ezen kívül egéyb allergéneket is helyíes elkerülnni olyan 2 éves korig. az enyém az anytej mellé (még szopik elalvás előtt meg reggel) hipoallergén Humana tápsezrt kap. régebben a kis pofija mindig lángvörös volt, és ki volt érdesedve neki, de már elmúlt.

18 hós.

2010. jún. 17. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!