Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdjem el adagolni a...

Hogyan kezdjem el adagolni a tejtermékeket?

Figyelt kérdés
Kislányom 9 hónapos, március vége óta tejmentesen van tejfehérje allergia gyanúja miatt.Egy hónapja sajtot már ehetett, és mivel nem okozott nála panaszt, fokozatosan visszakaphatja a tejtermékeket.Azt mondta az orvos, kezdjek túróval, egy púpozott teáskanállal főzelékbe.Következő héten ha nincs panasz, mehet a tejpép.Kaphatna már túró rudit csoki nélkül pár falatot?Vagy krémtúróból néhány kanállal?Persze rendes túróval kezdeném.Néhány hét után a joghurthoz is el szeretnénk jutni.Milyen joghurtot, pudingot ehet egy 9 hónapos gyerek?
2011. júl. 14. 07:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha már kaptál ajánlást a dokitól, és egyetértesz vele, tégy úgy. Én leírom, én hogy csináltam. Először a joghurtot vezettem be, babajoghurtot adtam babómnak, Humana-t, mert épp az volt leakciózva (500-ról 250-re, 4*100 gr), de babajoghurt van Nestlé, Milupa, Rossmann saját márkás is, és szerintem DM-es, meg Mülleres is. Azért nem a boltit adom babómnak, mert azok tele vannak mindenféle aromával, míg a babajoghurt nem. Imádta babóm, azóta babakeksszel sűrítem. A túrót úgy adtam Neki, hogy pici tápival felhígítottam, és apró kenyérdarabkákra tettem (be is szívta picit a kenyér), nem győztem Neki gyártani a falatkákat. :) Sajtot én csak ezek után adtam Neki, reszeltem az éppen aktuális főzijébe egy keveset, megvártam míg "elolvad" benne, és úgy adtam. Túrórudit, krémtúrót még nem kapott, azokat én olyan 10-11 hónapos kora körül gondoltam bevezetni (bár a túrórudi csokijával hadilábon állok).
2011. júl. 14. 09:41
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Be is szerzek ma babajoghurtot, úgyis megyünk a Rossmannba, és veszek sztracsatellás tejpépet is.Csokit én sem adnék neki, a túró rudinak a túrójából esetleg két harapást, a többit én eszem meg:))
2011. júl. 14. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!