Mennyi cukor kell a kamilla teába, hogy kicsit hashajtó hatású legyen?
nekem azt mondta a védőnő, hogy 1 dl kamillateába 1 kávéskanl cukrot tegyek.
de én nem tudtam kipróbálni a hashajtós hatását, mert az istenért nem tudtam belediktálni a gyerekembe sem cukorral sem nélküle. csak cicizik :-)
Huhh,látom eddig szinte mindenki másképpen tudja... :)
Én is úgy tudom,hogy a cukor miatt lesz hashajtó hatású a kamillatea,és nekem úgy mondta a védőnőnk,hogy 1dl világosra főzőtt teához egy kiskanál cukor kell.
NAUSZIKAA Melina üzente 11 hónapja
A forralt , illetve "lágy víz" áldásos hatásairól én is tudnék mesélni, köszi Kriszti amit írtál az ásványvízről, ha nem is olvastam erről de valahogy a gyakorlat alapján már sejteni véltem a leírtakat! :-P A langyos kamillateát egyszer (ügyeletből kihívott!!!) gyermekorvos javasolta nekem is, de azt is hozzátette, ha nincs benne cukor akkor viszont FOG! Úgyhogy CUKROZNI KELL! Nna és mi tartalmaz még hatalmas mennyiségben kalciumot?? Bizony a tehéntej! Viszont az úgynevezett savanyított tejtermékek ( kefír, sajt stb) a bacik által már előemésztett élelmiszernek számítanak. Mit is mondhatnék a végére?? :-P Sok sikert!!! :)))
Nekem is a védőnő ajánlotta, csak a mennyiségre nem emlékszem pontosan. Ha reggel sem lesz kaksi, itatok veli teát.
Itt olyat is olvastam, hogy cukor nélkül a kamilla hasfogó!?
Inkább teszek bele cukrot.
4,5 hós
Mit egyen a gyerek hasmenés vagy éppen székrekedés esetén?
Német Niki, dietetikus adott hasznos tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy mit egyen a gyerek, hogy ne legyen székrekedése, vagy ne legyen hasmenése.
Hashajtók: szilva, meggy, szőlő, cékla, spenót, tej, szezámmag, cukrozott kamillatea, olivaolaj
Hasfogók: rizs, répa, banán, kakaó, burgonya, étcsokoládé, alma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!