Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi cukor kell a kamilla...

Mennyi cukor kell a kamilla teába, hogy kicsit hashajtó hatású legyen?

Figyelt kérdés
2010. jún. 16. 22:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%
Nem tudom mekkora a babád, de jobb ha nem cukrozod a teáját. Inkább adj neki ánizsteát. 2 dl vízhez fél kávéskanálnyit kell adni, majd állni hagyni amig ihatóra hül.
2010. jún. 16. 22:27
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

nekem azt mondta a védőnő, hogy 1 dl kamillateába 1 kávéskanl cukrot tegyek.

de én nem tudtam kipróbálni a hashajtós hatását, mert az istenért nem tudtam belediktálni a gyerekembe sem cukorral sem nélküle. csak cicizik :-)

2010. jún. 16. 22:28
 3/15 anonim ***** válasza:
32%
Semmennyit. Nem a cukor hasjahtó, hanem a kamilla. Amúgy bánj óvatosan vele, mert egy idő után görcsöket okoz!
2010. jún. 16. 22:29
 4/15 anonim ***** válasza:
79%
Szia. Nekem anno a védőnő azt mondta, hogy jó cukros legyen. Én 30 ml-hez tettem 2 mokkáskanálnyit, jó édes lett, és délre mindig megvolt a hatása. :) (3 hónapos koráig kellett ehhez a módszerhez nyúlnom néha). Ja, és a reggeli első etetés előtt fél órával kellett neki odaadnom. Plusz információ: A babám nem lett édesszájú, sem beteg, ezt a széklet megindulása céljából kellett csinálnunk, és ha nem raksz bele cukrot, akkor semmit sem ér.
2010. jún. 16. 22:29
 5/15 anonim ***** válasza:
21%
Ha a cukor lenne a hatóanyag, akkor minek kellene bele kamilla? Nem kell megcukrozni.
2010. jún. 16. 22:47
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Tévedés, a kamilla önmagában nem hashajtó hatású, csakis cukorral együtt (sajnos).
2010. jún. 16. 22:47
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Huhh,látom eddig szinte mindenki másképpen tudja... :)

Én is úgy tudom,hogy a cukor miatt lesz hashajtó hatású a kamillatea,és nekem úgy mondta a védőnőnk,hogy 1dl világosra főzőtt teához egy kiskanál cukor kell.

2010. jún. 16. 22:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

NAUSZIKAA Melina üzente 11 hónapja

A forralt , illetve "lágy víz" áldásos hatásairól én is tudnék mesélni, köszi Kriszti amit írtál az ásványvízről, ha nem is olvastam erről de valahogy a gyakorlat alapján már sejteni véltem a leírtakat! :-P A langyos kamillateát egyszer (ügyeletből kihívott!!!) gyermekorvos javasolta nekem is, de azt is hozzátette, ha nincs benne cukor akkor viszont FOG! Úgyhogy CUKROZNI KELL! Nna és mi tartalmaz még hatalmas mennyiségben kalciumot?? Bizony a tehéntej! Viszont az úgynevezett savanyított tejtermékek ( kefír, sajt stb) a bacik által már előemésztett élelmiszernek számítanak. Mit is mondhatnék a végére?? :-P Sok sikert!!! :)))

2010. jún. 16. 22:49
 9/15 A kérdező kommentje:

Nekem is a védőnő ajánlotta, csak a mennyiségre nem emlékszem pontosan. Ha reggel sem lesz kaksi, itatok veli teát.

Itt olyat is olvastam, hogy cukor nélkül a kamilla hasfogó!?

Inkább teszek bele cukrot.

4,5 hós

2010. jún. 16. 22:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mit egyen a gyerek hasmenés vagy éppen székrekedés esetén?

Német Niki, dietetikus adott hasznos tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy mit egyen a gyerek, hogy ne legyen székrekedése, vagy ne legyen hasmenése.

Hashajtók: szilva, meggy, szőlő, cékla, spenót, tej, szezámmag, cukrozott kamillatea, olivaolaj

Hasfogók: rizs, répa, banán, kakaó, burgonya, étcsokoládé, alma

2010. jún. 16. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!