Nem tud elaludni a babám napközben, mit tegyek?
Sziasztok! 11 hetes a gyerkőc, és az esti alvással nincs gond. Persze kicsi hiszti van, de miután lenyugodott, önállóan elalszik úgy 9 felé, majd 4kor kel, eszik kicsit és 7ig szunyókál még, na de nap közben.... próbáltam már ringatni, próbáltam nyugtató zenét berakni, hintába tenni, simogatni, hordozó kendőbe tenni, masszírozni, babakocsiban nézelődik, egyszer úgy jött ki a lépés, hogy autóban utaztunk, mint egy bagoly, úgy sasolt végig, pedig tuti, hogy fáradt.
Hasfájásra gyanakodtam, de már kapja az infacolt, és látom, hogy sokat javult.
10-30 percre behunyja a szemét, de utána ki is pattan.
Folyton dumálok hozzá, mindig játszunk, persze azért hagyom egyedül is érvényesülni, de estére már kipurcanok.
Anyák van valami tipp, amit még nem próbáltam? Ennyire rossz alvó lenne? Hasonló helyzetben lévő anyukáknál javult a helyzet, ahogy idősödött a baba?
Köszönöm!
Nem minden baba alszik nappal.
Unokahúgom 1 éves kora után már alig, és 1,5 éves korára gyakorlatilag csak akkor, ha egész nap rohangált, vagy levegőn volt, amúgy nulla. :(
hát ma is 7 óta fent vagyunk, össz vissz ha fél órát aludt, amúgy kezdek rájönni, hogy neki elég ezek szerint 10 perc szunyóka is, mert utána vidáman folytatja a játékot. Csak nekem kéne az a 2-3 óra alvás :D
remélem azért lesz javulás valamicskét, mert így nagyon rendszert sem tudok kialakítani neki, kb úgy tűnik, mintha másodpercenként rángatnám a sötétítőt, hogy aludjon...
sok torna, ki kell kicsit fárasztani. Van egy csomó leírás csípőtornáról, babamasszázsról, jól mozgasd meg napi többször is (én pelenkázás alatt szoktam amikor pucér a feneke), nem kell félned, strapák a babák.
Ez sok mindenben segít, erősebbek lesznek az izmai, szebben fogja tartani magát, csípője is jó lesz, hamarabb fejlődik ÉS jobban kifárad napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!