Nektek hol alszik a babatok?
A parom szeretne ha a mi szobankban aludna, de en viszont azt szeretnem, ha megcsinalnank neki egy kulon szobat,hogy rendesen elferjenek a kis cuccai,meg o is. Szerintem egeszsegesebb igy.
Nektek hol alszik/aludt a babatok?
Pont ugyanígy gondoltam az első gyerekkel terhesen. :)
Aztán az első pár nap alatt kikészültem, amikor két-három óránként kellett hozzá kelni szoptatni, és mire vissza aludtam, addigra újra kelni kellett. A férjem is kibukott, mert ő is felkelt a sírásra, és hulla fáradtan ment reggel dolgozni.
Úgyhogy tettünk egy próbát, és betettem mellém. Reggel kipihenten kelt az egész család.
Most a harmadik gyerek alszik velünk. :) Nekünk ez a megoldás vált be a legjobban.
Van neki is saját szobája, nagyon szeret ott játszani, abszolút bababiztos. Már van leesésgátlós ágy, és lassan leszokik a szopizásról. Most épp azért nem szoktatjuk át oda, mert pár hete rákapott, hogy az apjához bújva alszik el, és apa teljesen el van olvadva. :)
Én meg nyugodtan tudok tőlük aludni.
Nálunk a fiam rácsoságya sokáig a mi szobánkban volt, mert kényelmesebb volt, hogy csak ránézek, hogy minden rendben-e. De nem aludt a mi ágyunkban. A cuccai viszont nem voltak a szobánkban.
Megcsinálhatod a szobáját, ott tartod a babacuccokat, aztán meglátod, hogy egyszerűbb az alvás.
Később kapott a fiam rendes ágyat, és minden gond nélkül átköltözött a saját szobájában. Azóta is ott alszik lényegében nulla éjjeli keléssel.
A kettő nem zárja ki egymást. Lehet saját szobája, ahol elférnek szépen a cuccai, ő meg alszik, ahol kényelmes.
Kislányom nappal a kiságyban,éjszaka velem alszik.
Igy nyugodtabb vagyok.
Kezdettől fogva külön szobában alszik. Úgy voltunk vele, hogy ha nagyon nem működik így, akkor keresünk más megoldást (pl. babaöböl), de legalább egy esélyt akartunk neki adni, mert a férjemmel nem szerettük volna, ha egy ágyban alszik velünk, a hálónk meg olyan pici, hogy oda egy kiságy nem fért volna el.
Mi a szerencsésebbek közé tartozunk, mert 8 hetes kora óta nem kelt éjszaka, csak akkor, amikor jött a foga, viszont akkor is csak olyan két alkalommal, ahogy bekentem a fogát, aludt vissza rögtön. Nagyon nyugodt baba, sosem szeretett kézben lenni, nem volt hasfájós, és volt olyan, hogy hamarabb kelt fel, mint mi, de közel egy órán keresztül elszórakoztatta magát a kiságyban. Ehhez hozzáadódik még az, hogy nekem nagyon kevés az alvásigényem, 4 órával simán elvagyok kávé nélkül, így nem volt gond, ha kelni kellett.
Nekünk az tette egyszerűbbé a helyzetet, hogy felszereltünk egy kamerát a kiságyra, amivel folyamatosan láthatjuk alvás közben, szóval ha mondjuk rossz helyre esik ki a cumi, azonnal látom, és megyek hozzá, hogy megoldjam. Na meg nagyon sok vicces képet is tudok csinálni a kamerával, mert hihetetlen pózokban tud néha elaludni a babánk :)
Nálunk is külön szobába került.
Én legközelebb is így csinálnám, annyiban változtatva, hogy inkább kialakítanék magamnak ott egy alvós helyet és ha kell, tudok ott is aludni.
Példa: fogzás miatt óránkénti ébredés, első hetek sűrű éjszakai megéhezései (tudom, másnál tovább van így, nálunk csak pár hét volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!