Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen problémátok van az...

Milyen problémátok van az etetéssel-evéssel,1 éves korú babák anyukái?

Figyelt kérdés

Természetesen 1 évesnél fiatalabb és idősebb babák anyukáinak válaszai is érdekelnek, csak az én babám ennyi idős.

A mi problémánk, hogy még nem merek nagyobb darabos ételt adni neki - főleg olyat, ami megakadhat a torkán (kifli, banán, stb..), mert nem majszolgat, hanem szinte egyből nyelne, illetve csak a nyelve és a szájpadlása között mozgatja rövid ideig az ételt (pl. pici banándarabot), de az ennyitől még egyben marad. Amúgy az étvágya jó, elég mohó is. Szóval egyelőre a pici darabokon gyakorlunk szorgalmasan, de hogy mikor merek elé kenyeret tartani, azt nem tudom.. :(

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy nektek milyen nehézségeitek vannak az "evéssel", bármilyen válasz érdekel ! Esetleg ha 2 anyukának ugyanaz a problémája, itt rá is találhatnak egymásra, tapasztalatokat megosztani ! :)

2010. jún. 16. 09:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

11 hós a kisfiam és mi is hadilábon álunk a carabos ételel. nagyon szépen megeszi a kenyeret, kiflicsücsköt, mindent amit a szájába adok, de ha a pürében vannak darabok fuldoklik. Ha villával töröm meg neki az ételt akkor meg pláne. Mindha túl sűrü lenne neki, mert ha higítok rajta akkor már jó. Hát remélem az idő megoldja majd.

2010. jún. 16. 09:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Bocsi carabos=darabos
2010. jún. 16. 09:23
 3/10 anonim ***** válasza:

10 hónapos a kislányom, 6 fogacskája van, de a darabos ételektől félek mert nem majszolja hanem egészbe amennyi a szájába fér annyit tol be. Ezért mindent apróra vágva adok oda, a kiflit, banánt vagy babapiskótát oda se adom neki egészbe.

Ami nálunk nagy probléma, hogy evés közbe is szórakoztatni kell különben egy falatot sem enne, így a játék eltereli a figyelmét és eszik.

Ez pár hónapja van így 7-8 hónapos volt amikor beteg lett és 3-4 féle gyógyszert is kapott napi 3alkalommal egy hétig kanállal és azóta fél, hogy ha már közelítem a kanalat a kis szájához azt hiszi gyógyszer.

2010. jún. 16. 09:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam is 1 éves 7foga van mostanába kezdte el enni a darabos kaját.Én kiflit meg ilyeneket nem adok neki mert ha kis darabot kap akkor is fuldoklik tőle.Kenyeret szokott enni de csak a belsejét és abból is nagyon apró pici darabkákat török neki.Vele is az a baj,hogy ha a kezébe adom akkor egybe betol mindent és persze rögtön fuldoklik.Én sem igazán tudom mikor fogja rendesen megenni a dolgokat.

2010. jún. 16. 10:24
 5/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Eltelt lassan 2 hónap.. Változott nálatok a helyzet? Nálunk egy picit: már elé merem tartani a kenyeret, de a kezébe még mindig nem merném odaadni, kap már dörmi mackót, kinder tejszeletet is, de ezeket csipkedem neki.... Következő parám: mi lesz a keményebb állagú ételekkel? El sem tudom képzelni, hogy mikor lesz itt pl. almarágcsálás... Merthogy még mindig nem rágcsál, csak nyammog, de már a nyammogás is valami, az egyből-való nyeléshez képest..

Remélem ti gyorsabban "fejlődtök"..!! :)

Egyébként meg 11 foga van a "picurinak".....

2010. aug. 4. 11:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia, az enyém ma lett 11 hós és mindent eszik, de retttentően félek, mert hatalmas harapásokkal esik neki és aztán meg fuldoklik. Apa mindig szól, hogy hagyjuk, csak köhécsel és legtöbbször igaza van, de főleg a keményebb cuccoktól nagyon félek. Barackot, dinnyét, kiflit, kenyeret, babapiskótát egsézben (darabokban eszik), de nagy mennyiséget így még nem képes megenni. Gondolom idővel és sok gyakorlással oldódik majd a helyzet. Egyébként már árgófoga is van és szorgalmasan rág is, de pl. az almát, paprikát mintha nem akarná rágni, cska nyeli. Szóval kitartok.
2010. aug. 4. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem is 14 hónapos a kisfiam és nekünk is ez a problémánk. Enné ő a kiflit, pogácsát egyedül, de sajnos nagyon mohó,akkora falatokat harap le belőle, hogy fuldoklik tőle, mindig az a végeredmény, hogy ki kell szednem a szájából milőtt nagyobb baj lenne belőle... Ha elcsipkedem neki falatokra és odarakom elé akkor gyönyörűen megeszi. A főtt ételeket még mindig turmixolnom kell neki, mert ha megérzi hogy darabos került a szájába rögtön öklendezik tőle vagy csak egyszerűen kiköpi utána meg elkezd sírni. Tényleg kezdek aggódni, mert most már hónapok óta ez megy. A védőnő szerint legyek türelmes hiszen még csak 5 foga van, de van sok ismerős baba akinek még ennyi foga sincs és szépen eszi a darabos ételeket.
2010. aug. 4. 13:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!Az én lányom 1 hét múlva lesz 1 éves.Szerencsésnek mondhatom magam olvastam előzők leveleit és az én lányom 8 hónapos kóra óta egyedül eszik a kezével mindent /kenyeret,kiflit,tejszeletet,banánt stb../ csak néha néha fuldoklik de iszik rá egy kicsit és ennyi :):)

Bár a kiflitől én is féltem egy kicsit de elég könnyen vette az akadályt :)

Remélem nektek is sikerül előbb utobb rendesen enni sok kitartást és egészséget kívónok nektek :)

Üdv:Niki

2010. aug. 4. 21:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Ó=Á bocsi :)
2010. aug. 4. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Kislányom 11 hónapos. Nálunk sajnos nem csak az ő "hibája", hogy nem nagyon eszik darabosat. 8 hónaposan kapott üveges kaját, ami ugye már elég darabos. Elkezdett nagyon köhögni és fuldoklani tőle, ami elég sokáig tartott, úgyhogy nagyon megijedtem. Ezért bennem nagy a para a darabos kajákkal kapcsolatban. Egyszerűen nem merek neki nagyon darabosat adni mikor kettesben vagyunk, csak másik felnőtt jelenetében.

Amit darabosan megeszik, az a főtt tészta, a sárgarépa villával összetörve, kenyérhéj. Ezen kívül mindent kiköp.

Remélem ez változni fog hamarosan :(

2010. aug. 4. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!