Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Teljesen...

Mit csináljak? Teljesen tanácstalan vagyok?

Figyelt kérdés

Két orvos külömbözö véleményen van hogy huzigáljam vagy ne a kukacot.Az egyik a háziorvosunk a másik egy barátunk.

Most mit csináljamk?A barátunk(Gyerekorvos a korházban) szerint ne hzigáljam a háziorvos szerint igen.Két hétig nem huzgáltam és most mikor fürdésnél probáltam volna nem birtam egyáltalán felhuzni neki.Holnap megyünk orvoshoz havi kivizsgálásra és megnézetem neki.De a kérdésem az lenne hogy ilyenkor mit csinálnátok?Huzigáljam vagy ne?

2010. jún. 14. 20:47
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja 11 hos!
2010. jún. 14. 20:48
 2/11 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a kisfiad?
2010. jún. 14. 20:48
 3/11 anonim ***** válasza:
53%

A mi dokink azt mondta, hogy 6 hónapos korra kell odáig eljutni, hogy hátra lehessen húzni a bőrt teljesen. Ezért mi 4 hónapos korában elkezdtük neki minden fürdetésnél, óvatosan, ráncigálás, erőltetés nélkül (párom csinálja, ő az úszómester). Két hét alatt az egész bőr szépen hátracsúszott, be sem repedt még egy picit sem. Azóta minden este tisztítva van, nem tud visszatapadni sem (8,5 hónapos).

Szerintem ez még mindig jobb, minthogy letapadjon, aztán egy-két évesen a doki felrántsa. Na az tuti berepedéssel jár.

2010. jún. 14. 21:04
 4/11 anonim ***** válasza:
38%
6 hónapos korig????? elmebeteg doki. 3 éves korig nem kellene, h hozzányúljanak. a természet nem hiába találta ki a sejtes letapadást...
2010. jún. 14. 22:08
 5/11 anonim ***** válasza:
A mi dokink is azt mondta, hogy ne nyúljunk hozzá. Most 6 hónapos a fiam.
2010. jún. 14. 23:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Semmiképp nem szabad húzgálni neki!!! A hülye tapló dokik miatt van annyi kisfiú mostanság, akinek fitymaszűkület-műtétje van... ugyanis ha húzgálod, mikrosérülések keletkeznek, amelyekbe bemegy a pisi és minden (akkor is, ha te ezt nem látod és egyébként tisztán tartod a picit), gyulladást és kóros letapadást, fájdalmat okoz. A szervezet természetes védekező mechanizmusának része ez a letapadás pici korban. Idővel szépen megszűnik.
2010. jún. 16. 18:47
 7/11 anonim ***** válasza:
1,5 évesen voltunk gyermeksebésznél, mert a háziorvos elküldött, hogy szerinte nagyon le van neki tapadva. A doki mondta, hogy hozzá nem szabad nyúlni, csak picit óvatosan megmosni esetleg, mert ha bereped nagyobb bajt csinál az ember. 1 év múlva kell visszamenni, hogy addig mit alakult, mert akkorra már magától oldódnia kell valamit. Ha nem akkor is először a szteroidos kenőccsel kenegetős módszert fogom választani, az nem tűnik annyira drasztikusnak, minthogy felrántják, aztán pisilni se mer napokig..
2010. jún. 16. 20:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Na igen, ahány doki, annyi vélemény... :S A legtöbb helyen egyébként azt hallom, olvasom, hogy csak óvatosan kell húzni, amennyire engedi és úgy mosni. Mikor majd szobatiszta lesz és felfedezi a kukacát akkor majd magának elintézi a "felrántást", mármint majd kialakul addigra, hogy mennyire megy fel a bőr. Az enyém lassan 2 éves, csak éppenhogy húzgálom neki fürdéskor, hogy azért szokja, és így is kezd neki feljebb-feljebb jönni.
2010. jún. 16. 21:21
 9/11 anonim ***** válasza:
A védőnőm tapasztalata szerint mióta azzal a dokival dolgozik,aki szerint huzigálni kell,nem kell a kisfiúkat műteni miatta.
2010. jún. 17. 07:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Utolsónál a pont!!! Nálunk a doki ugyanezt mondta. Az ő körzetében nagyon ritka a műtét.
2010. jún. 17. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!