Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 18 hónapos kisfiúnak...

Egy 18 hónapos kisfiúnak fülbevaló?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm tetetett a kisfia bal fülèbe fülbevalót.

Őszintèn èn ilyet mèg nem làttam.

A megszokott az,hogy kislànyoknak szoktak fülbevalót betetetni.

Nem ellenzem,de amikor meglàttam,meglepődtem.

Azt mondta az ismerősöm,hogy nem kell maradinak lenni.

Ha 20 èves lesz lehet addigra màst fog a fia magàn viselni.

Ès itt a tetovàlàsra ès egyèb testèkszerekre gondolt.

Te rugalmasan kezeled az ilyen dolgokat?

2018. máj. 11. 09:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Jezusom
2018. máj. 11. 12:35
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Se kislánynak, se kisfiúnak nem rakatnék be csak azért, mert nekem az tetszik, de ha majd ők szeretnének nem fogom ellenezni.

Magamból indulok ki. Újszülöttként kaptam fülbevalót, de mióta az eszemet tudom utáltam, olyan 5-6 évesen ki is vetettem, nem tudtam tovább elviselni, de nagy harcok árán vette ki anyám, mert hát egy kislány úgy szép...

Nekem viszont óriási megkönnyebülés volt, iszonyatosan zavart, hogy van valami a fülembe. Azóta sincs :D Bár én más ékszert sem szeretek, se nyaklánc, se karkötő, semmi!

2018. máj. 11. 15:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem "rugalmasság" kérdése ez. Hanem hagyománytisztelet és közösségbe illeszkedés kérdése.

Ez az ismerős úgy néz ki, szemben akar állni a környezetével, nem is kicsit. Gondoljunk csak bele, mi történik, amikor pl. a játszótéren néhány szót vált másik szülőkkel. Teljesen semlegesen, illemből megjegyzi valaki, hogy elvesztette a kislánya az egyik fülbevalóját. Erre pofoncsapja avval, hogy NEM lány, hanem fiú, te hülye másik szülő. Megkérdezik tőle, hogy hogy hívják a kislányt. Erre azt mondja, hogy NEM lány, hanem fiú. Azt hagyjuk, hogy esetleg milyen nevet fog még utána mondani, valószínű nem Pistikét vagy Józsikát.

Láthatjuk, hogy hova vezet, ugye? Amit eleve el is akart érni, hogy aki egyszer ettől a bugyuta anyukától megkérdezi, hogy a kislánya így vagy úgy, az SOHA többé senkitől nem meri megkérdezni a nem kifejezésével, hogy a gyerekkel mi van. Mert nem akar olyan kínos helyzetbe kerülni, mint a kérdező kisfiával, és a legkevésbé sem akar egy hasonló szerencsétlen kisfiút kislánynak nézni.

Lányoknál más a helyzet. Mert a ruházatukból látszik, hogy kislányok, akár van fülbevalójuk, akár nincs. Elég egy overálhoz egy hajcsat, és kész. Kivéve, ha szegény kislánynak is egy beteg -hogy is becézik őket?- gendersemleges agymosott anyukája van.

Nem, nem kezelem rugalmasan az ilyen dolgokat. Nem is szabad.

2018. jún. 3. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!