Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fius anyukák. Fütyiügyben...

Fius anyukák. Fütyiügyben vannak kérdéseim. Van aki igy járt?

Figyelt kérdés
kisfiam 10honapos levan tapadva neki még a fitymája,csak a hegye látszik a makkjának mikor lehuzom.most épp az a bajom hogy ilyen váladékbogyocskák vannak a fitymája lalatt.vannak nagyon picik de van egy nagy is.nincsen vele gond de zavar.ha elviszem doktornöhoz felrántja tuti,de egy évesen alapbol felrántják.volt akinek voltak ien bogyoi.szomszéd kisfiunak is van,de köztetek?és mit csináltatok vele:
2010. jún. 13. 22:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiam 11 hós. Neki is éppen, hogy a fitymája hegye látszik csak ki. De azt mondta, hogy ez teljesen jó egy ennyi idős babánál. Szó se esett felrántásról. Nekem még soha nem mondott ilyet, hogy 1 évesen alapból felrántanák a babák kukiját. Neki is szokott lenni rajta 1-1 ilyen kis fehér pötty. Azt mondta a doktornéni, hogy nem kell vele semmit csinálni, majd egyszer kifakad és ennyi. Aztán tényleg kifakadt és semmi nem volt utána. Most én is láttam megint neki eggyet, majd egyszer ez is ki fog fakadni.

2010. jún. 13. 22:34
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi a választ,akkor meg se probálom tisztogatni,én nem akarok engedni h 1 évesen felrántsa...pedig az a hir járja....h ez a dokinö megcsinálja.meg nekem mikor megszültem aztmondták ne mosogassam,1évesen ugyis felrántják
2010. jún. 13. 23:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Hát ahhoz a fehér akármihez nem tudok hozzászólni mert a fiamnak nem volt,de nálunk már 3 hósan felhúzta a doki neki és azóta gyönyörűen "működik".Én azt mondom jobb előbb mint később.Nagyobb korában nehezebben fogja viselni és utána ami tortúrával jár,na azt sem fogja engedni.Szóval én ha tanácsolhatom szépen óvatosan inkább TE próbáld visszahúzni minden fürdésnél mert azt végig nézni ahogy fölhúzzák majd neki azt nem kívánom.Ja és hozzá teszem ha egy évesen nem akkor 2 vagy 3 évesen fogják fölrántani.Minél előbb annál jobb hidd el.
2010. jún. 13. 23:09
 4/11 A kérdező kommentje:
növérem szerint is szépen minden fürdtésnél szedegessem fel neki lassan h ne a doki rántsa fel.utána szenvedni fogunk.bereped stb...hogyan szedjem fel?dörzsölgessem fel le,
2010. jún. 13. 23:11
 5/11 anonim ***** válasza:
a védőnőm azt mondta hogy húzogassam neki naponta akár többször a bőrt rajta meg törölgessem meg időnként.ha nagyon piros akkor kamillával lehet egy kicsit törölgetni.nem tudom hogy ez beválik e.de lehet ha eddig semmi "felrántásos" dolgunk nem volt.
2010. jún. 13. 23:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Mi is szinte minden fürdetésnél felhúzzuk neki a bőrt egy kicsit. Eddig még nem tapasztaltam semmiféle fehér bogyókat a fütyijén. Szerintem is próbáld meg neki lassan-lassan lehúzni (vagy inkább apa, talán a férfiak ezt jobban érzik), mert a végén még tényleg fel kell neki rántani és az biztos fájdalmasabb.

Az én kisfiam amúgy jól tűri, még csak meg se rezzen, pedig most lesz 7 hónapos.

Nekem a tesómnak meg az unokaöcsémnek is le volt tapadva, nem szerettem volna, a fiam is átesik azon, amin ők.

2010. jún. 14. 07:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is apa kezdte el húzogatni a bőrt, amikor 4 hónapos lett a kisfiam. Minden este csak egy picit jobban megpróbálta hátrahúzni, és nem feszegette neki. Két hét alatt az egész bőr szépen hátracsúszott berepedés nélkül, azóta minden este tisztítva van neki.

Szerintem is jobb minél előbb elkezdeni neki, mint hogy egy durva mozdulattal hátrarántsa a doki (meg is ütném mondjuk).

2010. jún. 14. 08:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Még annyit mondanék hogy ha sikerült hátrahúzni sőt ami már hátra van húzva mindig kenjetek popsi kenőcsöt alá hogy ami már "lejött" ne tapadjon vissza újra.

Második voltam.

2010. jún. 14. 08:37
 9/11 anonim válasza:

Szia!

Erről az egészről ,ahány orvost, védőnőt kérdeztem eddig mindnek más volt a véleménye.

Az én kisfiam most 13 hónapos, születésétől kezdve húzogattam neki a fitymáját fürdéskor,mégsem jött fel magától.Végül 11,5 hónaposan elvittem egy urológushoz aki körbemetszette neki,és azóta semmi gond nincs vele rendesen feljön és lehet tisztítani normálisan.

Mielőtt néhányan elítélnének ,hogy miért ilyen korán leírom a döntésem okát is:a keresztfiam már szobatiszta és 3 éves volt mikor megcsinálta neki az orvos,nem engedte az anyukájának ,hogy felhúzogassa a fitymáját,eredmény többször ismételni kellett a metszést,NA EZT AKARTAM ELKERÜLNI.Míg ilyen kicsi nem tud ellenkezni és mire oda nő, hogy ellenkezne addig minden rendben lesz a fütykössel.

2010. jún. 14. 11:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Igazad van utolsó.

Én nem ítéllek el sőt....

Én csak a sok nagyokos anyukát nem bírom amikor írják hogy 2-3 éves koráig nem kell hozzányúlni,aztán meg itt látni őket hogy jajj ez meg az történt most mi lesz?

2010. jún. 14. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!