Fius anyukák. Fütyiügyben vannak kérdéseim. Van aki igy járt?
Szia!
Kisfiam 11 hós. Neki is éppen, hogy a fitymája hegye látszik csak ki. De azt mondta, hogy ez teljesen jó egy ennyi idős babánál. Szó se esett felrántásról. Nekem még soha nem mondott ilyet, hogy 1 évesen alapból felrántanák a babák kukiját. Neki is szokott lenni rajta 1-1 ilyen kis fehér pötty. Azt mondta a doktornéni, hogy nem kell vele semmit csinálni, majd egyszer kifakad és ennyi. Aztán tényleg kifakadt és semmi nem volt utána. Most én is láttam megint neki eggyet, majd egyszer ez is ki fog fakadni.
Mi is szinte minden fürdetésnél felhúzzuk neki a bőrt egy kicsit. Eddig még nem tapasztaltam semmiféle fehér bogyókat a fütyijén. Szerintem is próbáld meg neki lassan-lassan lehúzni (vagy inkább apa, talán a férfiak ezt jobban érzik), mert a végén még tényleg fel kell neki rántani és az biztos fájdalmasabb.
Az én kisfiam amúgy jól tűri, még csak meg se rezzen, pedig most lesz 7 hónapos.
Nekem a tesómnak meg az unokaöcsémnek is le volt tapadva, nem szerettem volna, a fiam is átesik azon, amin ők.
Nálunk is apa kezdte el húzogatni a bőrt, amikor 4 hónapos lett a kisfiam. Minden este csak egy picit jobban megpróbálta hátrahúzni, és nem feszegette neki. Két hét alatt az egész bőr szépen hátracsúszott berepedés nélkül, azóta minden este tisztítva van neki.
Szerintem is jobb minél előbb elkezdeni neki, mint hogy egy durva mozdulattal hátrarántsa a doki (meg is ütném mondjuk).
Még annyit mondanék hogy ha sikerült hátrahúzni sőt ami már hátra van húzva mindig kenjetek popsi kenőcsöt alá hogy ami már "lejött" ne tapadjon vissza újra.
Második voltam.
Szia!
Erről az egészről ,ahány orvost, védőnőt kérdeztem eddig mindnek más volt a véleménye.
Az én kisfiam most 13 hónapos, születésétől kezdve húzogattam neki a fitymáját fürdéskor,mégsem jött fel magától.Végül 11,5 hónaposan elvittem egy urológushoz aki körbemetszette neki,és azóta semmi gond nincs vele rendesen feljön és lehet tisztítani normálisan.
Mielőtt néhányan elítélnének ,hogy miért ilyen korán leírom a döntésem okát is:a keresztfiam már szobatiszta és 3 éves volt mikor megcsinálta neki az orvos,nem engedte az anyukájának ,hogy felhúzogassa a fitymáját,eredmény többször ismételni kellett a metszést,NA EZT AKARTAM ELKERÜLNI.Míg ilyen kicsi nem tud ellenkezni és mire oda nő, hogy ellenkezne addig minden rendben lesz a fütykössel.
Igazad van utolsó.
Én nem ítéllek el sőt....
Én csak a sok nagyokos anyukát nem bírom amikor írják hogy 2-3 éves koráig nem kell hozzányúlni,aztán meg itt látni őket hogy jajj ez meg az történt most mi lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!