21/26 anonim válasza:
Nekem tetszik :) egyebkent nem ertem miert baj az ha nem lehet eldonteni h egy nev fiu vagy lany elsore, kulfoldon rengeteg unisex nev van, Jamie, Taylor, Robin, Jules stb es nagyon nepszeruek, sajnos itthon nem is lehet ilyen neveket adni, eleg szomoru...
22/26 anonim válasza:
Kalányos Mirázs Eszmeralda, nagyon szépen hangzik.
23/26 anonim válasza:
#21: aztan milyen jo, amikor egy e-mailben nem tudod hogyan szolitani, mert fogalmad nincs fiu-e vagy lany...
24/26 anonim válasza:
#23 ez igaz, és én is gyakran belefutok ilyen problémába, ilyenkor jön a teljes neves megszólítás, pl. "dear Yun Min Chang", de nem lehet elvárás, hogy mindenkinek olyan neve legyen, ami nemzetközileg ismert (Attila nevű barátomat például levélben simán lánynak nézték a spanyolok).
Magyar levelezésben meg nem lehet gond, minden név fent van az Akadémia honlapján, csak meg kell nézni, melyik pdf-ben van, a férfi vagy női nevek közt.
25/26 anonim válasza:
#23: nem ertem, te hogy szolitasz meg valakit emailben? Kedves v tisztelt xy miert kell ehhez tudnod a nemet? Nagyon sok orszagban vannak unisex nevek, nem tudom miert akkora problema ez...semmivel sem jobb szerintem az h itthon az Ariel csak ferfinev a Robin pedig csak noi bev lehet, ki donti ezt el?
26/26 anonim válasza:
Az még hagyján, de pl. az Erdőről ki döntötte el, hogy fiú? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!