Mi a véleményetek a Csepke névről?
Borzalmas.
A Lili nekem is tetszett egy ideig de már nem, undorító.
3, mert a Katalint azt doktor Katalinnak szólítják?
Kedves név, nálunk az oviban van egy Csepi néni. Én azért nem adnám, mert gyerekkoromban rohadtul irritált a pantomimes Csepke.
Lili, Zoé, Luca,Lotti,
Zénó,Bendegúz, Benett,Vendel .
Ezeket is népszerű nevek , ezek a gyerekek is fel fognak nőni. Ha lesz 40-es üzletember Bendegúz úr névvel, lesz tesi tanár Zénó bácsi névvel, miért ne lehetne dr.Tóth Csepke? Most neked nagyon furcsa,de ha 30 év múlva dr.Tóth Csepke találkozik dr.Kovács Reménykével,ők nem fognak csodálkozni egymáson. Sőt,már most is természetes egy ovis,kisiskolás gyereknek hogy a társait Zénó,Alexander,Ármin, Aletta,Linett,Nina stb.neveken hívják,ezen csak az idősebb korosztály "szörnyülködik", akik László,Máriák,Attilák és Aniták között nőttek fel.
És ez teljesen olyan dolog,hogy pl.én Vivien vagyok. Amikor megkaptam ezt a nevet full modernnek számított,dédnagymamám mai napig nem tudja kimondani és Szilvinek hív anyukám után, de láss csodát mára már teljesen általános,kommersz név a Vivien. És amellett,hogy az idősek akkor is furának tartották,pl. az 1-2.osztályban idő kellett a tanáraimnak hogy megtanulják,én akkor sem találtam furának ha találkoztam egy Bianka,vagy Klaudia nevű gyerekkel,ami akkoriban szintén modern névnek számított. 20-30 év múlva általánosak lesznek a mai "divatnevek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!