Mit kell tenni, ha egy kisgyermek annyira elkezd sírni,
hogy hirtelen nem tud levegőt venni?
Figyelt kérdés
Ma nagyon megijedtünk...
A 13 hós kislányunk csetlett-botlott a szobában és elesett. Ez nem egyedi eset volt, történt máskor is, meg gondolom másnál is. Elkezdett sírni. Felvettem és egyre jobban belehergelte magát. Annyira, hogy két sírásroham között nem tudott hirtelen levegőt venni és bennakadt neki.Csak nézett és megmerevedett...gondolhatjátok!
Fejre fordítottam. Jött a férjem is azonnal és kikapta kezemből és ő is első reakciójaként fejre állította.De akkor már sírt tovább, nem volt gond. A szobában 30 fok van. Ez is közre játszhatott abban, hogy nehezebben vette a levegőt?
Gondolhatjátok, azóta megy a légzésfigyelő, bébiőr meg minden.
Barátnőm kisfia is ilyen volt, ő nagyon sokszor nem vett levegőt sírás közben. Belefújt a szájába,náluk bevált, de nem orvos mondta neki, hanem ösztönösen cselekedett így.
2010. jún. 12. 21:50
2/11 anonim válasza:
Az én fiam is sokszor csinálta ezt.Hirtelen erősen az arcába fújtam és ez segített.A frász kerülgetett évig amíg ezt végü abbahagyta...
2010. jún. 12. 21:53
3/11 anonim válasza:
Nem kell bébiőr,meg ilyesmi. Ez a piciknél sűrűn előfordul,de semmi bajuk nem lesz emiatt. Ilyenkor elég,ha az arcába fújsz,vagy egy pillanatra befogod az orrát.
2010. jún. 12. 21:53
4/11 anonim válasza:
Igen, a szájába fújjatok bele. Ezt mi is alkalmaztuk már, akkor is, amikor félrenyelt és nem kapott levegőt.
2010. jún. 12. 21:54
5/11 anonim válasza:
Én bölcsiben dolgozom, egyik kislány csinálta nekem, de anya elfelejtette mondani, hogy szokott ilyet. Engem a frász kerülgetett, de tudtam, hogy az arcába kell ilyenkor fújni. Amúgy ne izgulj, az ösztöne erősebb annál, hogy megfulladjon.
2010. jún. 12. 21:59
6/11 anonim válasza:
15 hónapos a lányom, ritkán sír, de akkor úgy ahogy írtad nem vesz levegőt! Mindig megfújom ahogy a többiek is írták, ez segít!
2010. jún. 12. 22:09
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nem tudtam, hogy így kell tenni, de megjegyzem nagyon!
Szerencsére nálunk ez nem ismétlődő jelenség, azért is ijedtünk meg nagyon. Ilyet még soha nem csinált. Köszönöm a tippet!
(De jó, hogy van ez az oldal...)
2010. jún. 12. 22:17
8/11 anonim válasza:
a fiam születése óta csinálja, 2 éves múlt. az 1. pár hetesen történt, persze ügyeletre vittük, mert nem tudtuk, h mi lehet ez. azóta is előfordult össze sem tudom számolni hányszor. az esetek nagy részében a fújás tényleg segít, ha esetleg nem, mert már annyira fajult a dolog, akkor megfogom a hónaljánál és meglóbálom. ez kizökkenti. szörnyű dolog, utálom. állítólag kinövik idővel. hát várom már nagyon.
2010. jún. 12. 22:23
9/11 anonim válasza:
A barátnőm kislánya még el is szokott ájulni heti egyszer minimum.Ha a fújás nem segít, vizet kell az arcába lottyintani, attól észhez tér.
Már két orvosnál jártak, hogy mit tegyenek, mert lilul, kékül a baba, majd el is ájul, annyira nem vesz levegőt a sírástól.Mindkét doki a vizet javasolta, és bevált.Volt, amikor már a zuhany alá kellett betenni gyorsan szegényt.
2010. jún. 12. 22:23
10/11 anonim válasza:
jajj, az én 13 hónapos lányom is ilyen. szerencsére egyre kevesebbet sír, de olyankor mindig ez van. pl tegnap beütötte a buksiját, nagyot szólt, igaz baja nem lett, de biztos nagyon fájt neki, elkezdett ordítani, 2szer kellett ráfújnom, meg megpaskolni a pofiját, mire kizökkent....:( borzasztó
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!