19 hósom állandóan csapkod, engem nagyon idegesít, mit csinálok rosszul?
Figyelj ez a gyerek eléggé elvan kapatva, egy enyje benyjével ilyet nem lehet elintézni, telnek majd a hónapok és ez a csapkodás majd a kisboltba átalakul hisztivé és földhöz vágja majd magát!
Én igenis azt mondom, ha valakire rácsap, akkor csapj rá a kezére, vagy egy kicsit a fenekére mert csak igy fogja megtanulni hogy nem szabad a nagymamát, anyát és idegeneket csapkodni! Ha rászólsz elmegy a füle mellett és kinevet!
Az, hogy az erőszak nem megoldás semmire nemcsak a szülönek de a gyereknek is bekell tartnai, nem kell eltörni a kezét, vagy erősen pofán vágni, de mint ahogy irtam csapj a kezére vagy a fenekére, mert tudni fogja hogyha csapkodni fog és rosszul viselkedik mi lesz a következménye anyától!
szia,
először is szerintem nem azért csapkod, mert el van kényeztetve!! az én fiam ugyan ennyi idős és ugyan ezt csinálja és nem egy kényes gyerek!! fogalmam sincs miért teszi, mi váltja ki belőle, nekem is állatira kellemetlen, főleg idegenekkel, de mást nem tudok tenni, csak hogy magyarázok, magyarázok, magyarázok!! büntetni egy 1,5 éves gyereket?? hajrá!! hát nálunk ez nem megy, hiszen nem érti még!! igen, miután elmagyarázod neki, hogy nem szabad, ne ölelgesd, ne olvadj el ha oda megy és ő ezt teszi, tudom, hogy nehéz, mert nálunk is ez a koreográfia. én olyankor után kicsit hidegebben viselkedek vele és már lassan úgy tűnik meghozza a gyümölcsét... kitartást!! ez sajnos egy ilyen időszak.
Ági
Szia!
Szerintem sem az elkényeztetés a probléma! 19 hónaposak a lányaim és az egyik ugyanezt csinálja! Egyáltalán nincsenek elkényeztetve,mégis csapkod. Minket is,a tesóját és az idegeneket is. Nem mindig,de gyakran előfordul. Mi is csak azt tudjuk tenni,amit az egyik kedves hozzászóló írt,mindig magyarázkodunk! Azt mondta a gyerekorvos,hogy ez egy ilyen korszak és majd kinövi. Csak remélni tudom,hogy tényleg így lesz! Addig is kitartás és türelem!!!
Szia!
21 hónapos a kisfiam és ezen a korszakon mi is átestünk. Túljut rajta. Mindig mondogattam neki hogy ez fáj anyának, meg akit éppen ütöt és egyik napról a másikra elmaradt.
Az én véleményem, hogy minden korszakon átesik a gyermekem. Azt hiszi ez jó, de rájön hogy semmit nem ér el vele. Mondogatni kell neki hogy nem szabad és hogy fáj. Megérti nem hülye, csak kisgyerek.
előző vagyok....
Még egy dolog... Csak ne hagyd rá. MINDIG mond neki hogy nem szabad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!