Mást is idegesít, hogy folyton fogdosni akarják a babát? Meg hogy állandóan segíteni akar valaki? Mit tehetnék? Nem szeretnék megbántani senkit.
Nagyon szeretem anyukámat, de mióta itthon vagyunk folyton itt van és megőrjít! A húgom meg egyszerűen kiborít, most mentek el, de tiszta ideg vagyok miattuk, pedig csak kb fél órát voltak itt. Nyög egyet a pici és már repülnek is rá, mert jaj mindjárt sír, de jó ki lehet venni. nem értik meg, hogy nem kell folyton kikapkodni... Meg nem is kell segítség.
Jövő hétvégén ráadásul itt akarnak aludni, mert nem lesz itthon férjem! De én ezt nem szeretném! Nagyon nem!
Mondd meg nekik. Ne vedd fel, légyszíves. Ne aludj itt.
Én megmondom, amit nem akarok. Idegennek is. Udvariasan, de határozottan.
Igen, szerintem sok anyukát idegesít, ha kapdossák a babáját. Engem is zavart, mikor pici volt és anyósom "rajtállásban" várta, hogy mikor nyekken meg, mert akkor rögtön felkapja.
Egy darabig tűrtem, aztán finoman elmondtam, hogy ne ringassa mindig, a gyereknek sem jó az állandó rázás, meg ha elmennek, akkor utána elvárja a baba,hogy mindig ölben legyen, én meg azt ugyi nem tehetem meg.
Kedvesen, de határozottan mondtam, nem az volt a célom, hogy megbántsam, hisz nem is érdemli, nem rossz szándékból, hanem szeretetből volt ilyen. Meg is értette belőle.
Amúgy ez a "zsongás" egy idő után lanyhulni fog. A segítségajánlgatás is állandó volt, de én nem szeretem ha valaki pl. a cuccaim közt pakol. Én tudom hová teszem. Meg elmosogatok, megfőzök, kimosok én.
a lényeg - ha nem akarsz haragot - finoman de határozottan hárítani. És időben, mert később ez a probléma "felduzzad" és nem bizti, hogy szépen tudsz majd szólni.
Megértelek, tudom milyen jó, ha mindenki elhúzza egy kicsit a csíkot, és csendben-ketten lehetsz babával.
Szia!
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Finoman, de határozottan a tudtukra kell adni, hogy Te ezt nem szeretnéd. Lehet, hogy lesz egy kis sértődés, de hamar elmúlik:)
Jobb az elején letisztázni a "rendet", mert nem fajulnak el a dolgok.
Határozottan:):)
Boldog babázást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!