Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Marad a két éves gyes?

Marad a két éves gyes?

Figyelt kérdés

Olyan sok kérdés volt már azzal kapcsolatban, hogy visszaállítja-e az új kormány a régi rendszert. Most itt a válasz: igen is, meg nem is.

[link]

2010. jún. 11. 19:01
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Még egy gondolat: jó, hogy neked sok pénzed van. Én meg csak ilyen szerencsétlen vagyok, hogy nincs az a pénz a világon, amiért én a 7 hónapos gyerekemet másra hagynám. Másra mosolyog, másnak teszi meg az első lépéseit, máshoz bújik, ha valami fáj. Tudod mit? Akkor leszek szerencsétlen, akinek nem fontosabb a pénz, mint az apró pillanatok a gyerekkel. Viszont te soha nem fogod megtudni, milyen érzés az, amikor a kicsi minden rezdülését kiismered, és mindig jelen vagy, amikor fontos dolog történik. SZegény kislány, hamar megtanulta, hogy az anyjára nem számíthat, mert annak fontosabb a pénz, mint ő. Tényleg sajnállak, ahogy azt a szegény gyereket is. Bár biztosan azt hiszed, majd pénzzel jóváteszed, de nyugodtan elhiheted, hogy nem fog menni. És 60 évesen majd ülsz a pénzeden, és megvásárolod mindenki szeretetét. Milyen őszinte is a pénzen vásárolt szeretet! Sajnálom, hogy neked csak ez jut.
2010. jún. 13. 22:23
 22/38 anonim ***** válasza:
84%
Olvasom és nem értem,hogy mért estek egymásnak! A pénz az nagy úr mindenkinek! Épp a napokban gondoltam arra,hogy jöhet a második baba? De nem tetszik az,hogy 2 évig maradhatok majd csak vele. 1 hónapja tanult meg mászni a kisfiam és épp nem voltam otthon (tanultam). Hibáztattam magam,hogy lemaradtam erről és elgondolkodtam,hogy kell ez nekem? Miatta tanulok,hogy majd többet kapjak,de nem vagyok ott. Most akkor melyik a fontosabb? Körülöttem mindenki mást mondd! De megfogadtam,hogy soha többé nem akarok vele kapcsolatban vmiről is lemaradni. Én nem értem azokat az anyákat akiket ez figyelembe sem vesz. Mikor tudok én még majd vele lenni ennyit? Most akarom neki ezt és ezt megtanítani,hogy tudjam,hogy nekem köszönheti ezeket!!! Nekem ez a legfontosabb!
2010. jún. 13. 22:56
 23/38 A kérdező kommentje:
SZia, teljesen egyetértek veled. VAlóban kár volt veszekedni, de amikor valaki ismeretlenül, elszállva magától leszól, amiért én nem a pénzkeresetet tartom a legfontosabbnak, hanem a gyereket, az némileg bicskanyitogató. Nagyon felháborodtam, főleg a stíluson, hiszen nem értem, miért lennék én (vagy bárki más) emiatt ingyenélő, rinyáló semmirekellő, vagy szerencsétlen. Ezeket a szavakat használta ránk az eszére olyan büszke hozzászóló, és nem tagadom, valóban kiverte a biztosítékot.
2010. jún. 14. 06:40
 24/38 anonim ***** válasza:
5%
Egyutolsó komment, aztán befejeztem ezt az értelmetlen párbeszédet veled kedves kérdező, csak hogy megyegyen a fene :-)))): képzeld, még vagyok olyan mázlista is amellett, hogy felvet a pénz, hogy kislányom hozzám bújik, ha valami baj van és csak Én vagyok jó, Én voltam az, akihez először odajött, mikor megtette az első lépéseit, Én kaptam az első cuppanós puszit, Én láttam először mászni, élete első érthető szava az volt, hogy "Ana", és még sorolhatnám itt estig a dolgokat. Tök feleslegesen vagdalkozol, meg próbálod igazolni magad ezzel a "ne más nevelje a gyerekemet" dumával, nekem nem kell magyarázkodnod, inkább csak magadnak.... ja, az Én gyerekem nem bújik a szoknyám mögé, ha megjelenik egy idegen, nem hisztizik, jól visel minden változást, és tökéletesen boldog, kiegyensúlyozott, magabiztos, önálló kislány. :-) Mint az anyja.... :-))))
2010. jún. 14. 09:13
 25/38 A kérdező kommentje:

Na, akkor szerencsés vagy, örülök neki:) Engem nem esz meg a fene, mert nem irigylem tőled ezeket a dolgokat, de azért aranyos, hogy eljutottál a bibibí szintre, gondolom, a nyelved is kinyújtottad hozzá:D

Inkább ne szólj hozzá kérlek többször ehhez a kérdéshez, úgysem tudsz érdemben mit mondani, szerencsére téged nem érint semmilyen változás kellemetlenül, egy vagy a millióból, inkább örülj neki.

2010. jún. 14. 09:26
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

15:11-nak

Örülök, hogy te örülssz.

De én nem örülök annak, hogy igaz lecsökken 2 százalékkal az SZJA-m, de elveszik az adójóváírást és így kevesebb pénzem lesz.

38 éves vagyok, 20 éve dolgozom, van 2 gyerekem és ezek utá még kevesebbet fogok keresni.

Qrva jó!

Akik eddig a magassab adósávban adóztak, azoknak persze jó, hiszen nem vagy csak kis mértékben tudták igénybevenni az adójóváírást.

Most viszont sokkal kevesebb adót fognak fizetni és az adójóváírás megszüntetése sem fogja az anyagi helyzetüket rontani.

Rohadjon meg a fidesz ott ahol van.

Miért ne foglalkoznak a körbetartozással, a jövedéki adó lecsökkentésével....

2010. jún. 14. 09:37
 27/38 anonim ***** válasza:
75%

előző

Amúgy ha oylan jól kerestél, miért dobtad be a gyerekedet 7 hónaposan bölcsibe?

nem lett volna egyszerű előtte féklretenni egy kis pénzt és legaklább otthon maradnod egy-másfél évig?

Egyszerően fáj neked, hogy van aki inkább a gyerekét választja és csak azért savaazod őket, mert lelkiismeretfurdalásod van, hogy a gerekedet alárendelted az saját önzőségednek.

2010. jún. 14. 09:41
 28/38 anonim ***** válasza:
81%

Nekem úgy tűnik, hogy nem a kérdező keres önigazolást, hanem te. A kérdező otthon maradt a gyerekével, és ott van, ha szüksége van rá, míg te.. Írod, hogy csak te vagy a jó, ha baja van a kislánynak. Milyen jól nevelt gyerek, csak akkor van baja, ha az anyja hazaér a munkából. Ugyan már, szerinted ki hiszi ezt el? Nyilvánvaló, hogy folyamatosan magadat mentegeted, hiszen magára hagytál egy 7 hónapos gyereket, és nyilván NEM azért, mert megélhetési gondjaitok voltak, és kénytelen voltál. Nehogy már még mi sajnáljunk téged, amiért önző módon a pénzt választottad a gyerek helyett! Szerinted ki az az idióta, aki beveszi, hogy 8 óra (minimum, hiszen mint írtad horribilis összegeket keresel, az meg ritkán sikerül 8-tól 4-ig - nagy pénzhez nagy felelősség is jár)

Az én gyerekem sem fél az idegenektől, egyszerűen így lett nevelve, ÁLTALAM, az, hogy a te kislányod sem fél, nyilván nem a te érdemed. Hadat üzentél a kérdezőnek, pedig sok mindenben igaza volt, és a válaszodból egyértelműen kitűnik, hogy nálad gyenge pontot talált! Magyarázkodni nem neki, vagy nekünk kell, egyedül neked, és ezt is teszed, már elég régóta. Vicces, hogy azt kívánod a kérdezőnek, egye meg a fene, pedig nem ő marad le a gyerek apró pillanatairól (nem kell az átlátszó duma, hogy te mindig mellette vagy, ha szüksége van rád, egy seggel ugyanis nem lehet két lovat megülni). A beképzelt öntömjénezésen túl inkább téged esz a fene, én azt hiszem, és az egész "én vagyok a király" előadás csak póz. Először azt hittem, szimplán beképzelt vagy, de már látom, hogy rosszindulatú, és némileg füllentős is. Tényleg azt hiszed ettől jobb anya leszel? Hogy hazugságok miatt irigykednek rád az emberek? Csak hogy tudd: szóban mindenki lehet szuperanya, ezt tettekkel nehezebb bizonyítani.

2010. jún. 14. 09:56
 29/38 anonim ***** válasza:
55%

Véletlenül kitöröltem egy részt:

Szerinted ki az az idióta, aki beveszi, hogy 8 óra (minimum, hiszen mint írtad horribilis összegeket keresel, az meg ritkán sikerül 8-tól 4-ig - nagy pénzhez nagy felelősség is jár) alatt egyszer sincs a gyereknek RÁD szüksége?

2010. jún. 14. 09:57
 30/38 anonim ***** válasza:
15%
Jajjjj, de savanyú a szőlő.... :-)))) nem elég, hogy sokat keresek, ráadásul kötetlen munkaidőben, még a gyerekem is hozzám ragaszkodik a legjobban. Hát szörnyű! Kérdező, igen, örülök, hogy ilyen szerencsés helyzetben vagyok, DE, csúny lenne, ha csak szerencséről lenne szó. Ha valakinek jól megy, és össze is jön minden egy kényelmes élethez, amiben mindenre jut idő és pénz is, akkor az SZERENCSÉS???? Fel sem merül, hogy ezért nem keveset kellett letenni az asztalra 10-12 év alatt, többnyire végeláthatatlan napok egymás utánjában? Persze, és a félretett pénz, mi? Talán az örökre elég? Kíváncsi lennék, hogy a helyemben bárki megkockáztatná-e, hoy otthon marad 3 évig, de mindegy is. Ami fontos, ha nekem ment/megy ez a "nagy szerencse", akkor másnak is kéne, hogy menjen
2010. jún. 14. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!