Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valami otletetek, hogy...

Van valami otletetek, hogy mit adjak kisfiamnak mert semmi nem marad meg benne (1 eves)?

Figyelt kérdés
Reggel meg este meg tapszert ivott de ez kolove mert sugarban hanyja ki ra fel ora mulva mar szombat ota. Ma reggel piritost adtam neki finoman megkenve vajjal meg rizs ropit (bocsi nem tudom mi a neve de olyan karika kenyer szeruseg)ezt lekopogom meg nem lattam viszont de szinte eroszakkal kellett vele megetetnem mert nem akar darabosat enni (ez kb. 3-4 napja, eddig imadta). Merjek pl. joghurtot adni neki vagy gyumolcsot? Kell ilyenkor mellozni a tejtermeket? Tegnap ota sajnos megy a hasa is. Doki irt fel neki kiszaradas elleni folyadekot. Orankent meg is iszik egy uveggel ugyhogy az asvanyok meg a folyadek megvan de megis mivel probalkozzak mondjuk ebedre? Nagyon szepen koszonom. Elso baba es teljesen ki vagyok borulva. Nagyon feltem. :(
2011. febr. 21. 09:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Én kost mellőzném a joghurtot és egyéb tejterméket. pláne ha a hasa is megy. Adj neki főtt krumplit, ropit, puffasztott rizst illetve hasonlókat. gyümölcsből a banánt ajánlanám. Jobbulást nektek.
2011. febr. 21. 09:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha a hasa is megy, akkor ne adj neki tejterméket, viszont gyümölcsből megpróbálhatnád a banánt, mert az székletfogó, és tele van b vitaminnal, ami meg jó a hányás ellen.

Valamelyik péksüteményt nem szereti? Az is jó lenne teával.

2011. febr. 21. 09:59
 3/9 anonim ***** válasza:

csak ropival. Vaj nélkül. Sok-sok folyadék, az a lényeg. És ropit, a só miatt. Ha ez megmarad benne, holnapután adhatsz egy kis hajában sült krumplit magában. Vaj nélkül. csütörtökön 3 kanál házi húslevest, fél főtt tojást.

Ha nem marad meg benne a ropi és a folyadék, akkor kórházba kell vinni! A kiszáradás nagyon veszélyes, jóvátehetetlen kárt tehet benne.

Ne kínáld most más étellel, mert csak kihányja a folyadékot, annyit érsz el. Sós ropi, az benn marad. esetleg holnap egy kanál üres, csak sós vízben főtt risz(főve egy kanál)

mi is voltunk így.

Ne etesd mással!

2011. febr. 21. 10:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is a főtt krumplit ajánlanám meleg szívvel, és a banán, meg az alma is hasfogó.

Inkább egész nap többször kicsiket.

És persze rengeteg folyadékot.

2011. febr. 21. 10:04
 5/9 anonim ***** válasza:
vegyél traubiszódát, és addig kavargasd, míg elhagyja a buborék mind. Ebből adj időnként egy dl-t ebben magnézium van. Hozzá ropi, 2 db. - 1 kis kocka étcsokoládé, két-három részletben. Fogja a hasat.
2011. febr. 21. 10:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Ne tömd semmiképp!!!

Nem baj, ha pár napig alig eszik! A lényeg, hogy amit iszik, az benne maradjon. Semmi baj nem lesz, ha 1-2 napig csak iszik + pár szem ropi és keksz a menü. Azt is csak kicsinyesként, egy-egy db egyszerre.

Vaj, tejtermék ne! Jól írták mások is, a banán jó ilyenkor, ráadásul már pár karikában sok kalória van. Főtt krumpli is jó, ha elfogadja, de csak úgy magában, sós vízben főzve. Ha nem kér enni, ne erőltesd, mert kijön a folyadék is!

2011. febr. 21. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Főtt krumpli, háztartási keksz.
2011. febr. 21. 10:22
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom lanyok!! Rengeteget segitettetek! Akkor a tejtermeket mindenkeppen mellozom egyelore. A piritos szerencsere megmaradt benne. Holnap fozok meg neki egy kis krumplit hejaban. Ferjemnek szolok is, hogy hozzon ropit, holnap megprobalom a banant is delelott ha addig nem lesz ujabb gond. Sajnos kulfoldon elunk es nem tudom, hogy traubiszodat tudok-e venni de mindenkeppen sok folyadekot fogok neki adni. Es doki irt fel kiszaradas elleni italt (ilyen kis uvegekben kaphato tele van asvanyokkal, talan nem lesz gond).

Nagyon szepen koszonom lanyok!

Elso valaszado: Igen! Erre a puffasztott rizsre gondoltam de nem jutott eszembe a neve. Koszi. :) Ezt imadja a kisfiam.

2011. febr. 21. 12:12
 9/9 anonim ***** válasza:
a magnézium a lényeg a traubiban, az a banánban is van, és valószínű az orvos által írtban is.
2011. febr. 21. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!