Almapüré evés után milyen a baba széklete? Marad a "püré állaga"? Honnan tudom, hogy jól megemészti-e?
Szerintem olyankor várj vele 2 hetet, mármint az almával. Próbáld a krumplit helyette, hátha az jobb lesz. Más gyümölcsöt próbáltál már? Például a barackot, most nincs friss, de üvegeset, azt jobban megemésztik a babák, mint az almát vagy friss vilmoskörtét. Vagy a sütőtököt, répát is megpróbálhatod. Nem muszáj pont gyümölccsel kezdeni a hozzátáplálást. (Van olyan gyerek, akinek ovis korában sem jön be az alma, mert megfájdul a pocakja tőle.)
Én pont tavasszal kezdtem, és nem volt már semmi magyar gyümölcs a piacon, már az alma is külföldi volt, így én krumplival és üveges sütőtökkel próbálkoztam, aztán szépen lassan az üveges gyümikkel, míg nem kezdték árulni a friss barackot. második válaszoló voltam
"A hozzátáplálás és a szilárd ételek bevezetése következtében új törvények lépnek életbe: ami bement, annak ki is kell jönnie. Ez azt jelenti, hogy a baba négyhónapos korában, amikor először bevezetjük a sárgarépapürét, a következő pelenka tartalma világos narancssárga lesz.
Ahogy a hozzátáplálás során egyre több szilárd ételt vezetünk be a baba étrendjébe, a székletek egyre vastagabbak, sötétebb színűek és kellemetlenebb szagúak lesznek. A rostokban gazdag táplálékok, mint a mazsola vagy a főtt bab, emésztetlenül mennek át a gyermek szervezetén egészen addig, amíg a szervezete meg nem szokja ezek emésztését és emésztőrendszere is fejlettebbé nem válik."
"A babák emésztőrendszere lassú érésen megy keresztül az első évben. A féléves babáknál még elég gyakori, hogy a táplálék ugyanolyan színben, formában távozik, mint ahogy bement. Szép lassan majd megszokja az emésztőrendszere és egyre ritkább lesz a jelenség.Dr.Kovács Bettina "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!