Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Terhes lettem 18 évesen. Hogy...

Terhes lettem 18 évesen. Hogy mondjam meg otthon? Baj, ha úgy érzem, én szeretném a babát?

Figyelt kérdés

Ez a második félévem az egyetemen, ezen kívül még lesz/lenne 4 félévem. A barátommal együtt vagyunk 2 és fél éve, augusztusban költöztünk össze (az enyém a lakás).

Ő azt mondta, hogy nagyon szeretné ezt a babát, de megérti, ha én még nem akarnék anya lenni és úgy is mellettem maradna, ha esetleg nem szeretném megtartani. Elég sokat beszéltünk erről az elmúlt napokban, és ő hiába dolgozik már (21 éves), ezen a szinten nem tudnánk élni szülői támogatás nélkül egy babával... Tehát nagyban függ a jövőnk attól is, hogy az én, illetve az ő szülei hogyan reagálnak.

Neki a szülei alapvetően nagyon gyerek- és családcentrikusak, van három testvére és maximálisan támogatva vannak mindannyian, nagyon összetartóak. Nekem is jó a kapcsolatom a szüleimmel, igaz, hogy ők elváltak és egyedüli gyerek vagyok, de ettől függetlenül mindig számíthattam rájuk és bármit megbeszélhettem velük.

Csak ez kicsit másabb, mint az első berúgás, vagy mikor kipróbáltam a füvet gimisként, vagy ha rossz jegyet kaptam...

Eddig a szüleimmel még sosem beszéltem arról, hogy nekem majd gyerekem lesz egyszer... Mármint nyilván ők is sejtik, hogy anya leszek, de elég váratlanul éri majd őket, hogy a közeljövőben.

2018. márc. 11. 14:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Van már diplomás GYED, nem túl magas összeg(~70.000 Ft), de az is valami. Lehet, hogy idén meg is hosszabbítják két évre.
2018. márc. 11. 20:12
 22/22 anonim ***** válasza:

Igazad van, sehol de akkor miért estél teherbe?

Érdekes, én amíg nem akartam gyereket, nem maradtam terhes :)

És akkor mit csinálsz, ha a szüleid megvonják a támogatást, és esetleg a párod is visszatáncol?

Ezen is el kell gondolkodnod, munka, megtakarítás nélkül óriási felelőtlenségnek tartom, amit csinálsz, de a te dolgod.

2018. márc. 12. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!