Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Terhes lettem 18 évesen. Hogy...

Terhes lettem 18 évesen. Hogy mondjam meg otthon? Baj, ha úgy érzem, én szeretném a babát?

Figyelt kérdés

Ez a második félévem az egyetemen, ezen kívül még lesz/lenne 4 félévem. A barátommal együtt vagyunk 2 és fél éve, augusztusban költöztünk össze (az enyém a lakás).

Ő azt mondta, hogy nagyon szeretné ezt a babát, de megérti, ha én még nem akarnék anya lenni és úgy is mellettem maradna, ha esetleg nem szeretném megtartani. Elég sokat beszéltünk erről az elmúlt napokban, és ő hiába dolgozik már (21 éves), ezen a szinten nem tudnánk élni szülői támogatás nélkül egy babával... Tehát nagyban függ a jövőnk attól is, hogy az én, illetve az ő szülei hogyan reagálnak.

Neki a szülei alapvetően nagyon gyerek- és családcentrikusak, van három testvére és maximálisan támogatva vannak mindannyian, nagyon összetartóak. Nekem is jó a kapcsolatom a szüleimmel, igaz, hogy ők elváltak és egyedüli gyerek vagyok, de ettől függetlenül mindig számíthattam rájuk és bármit megbeszélhettem velük.

Csak ez kicsit másabb, mint az első berúgás, vagy mikor kipróbáltam a füvet gimisként, vagy ha rossz jegyet kaptam...

Eddig a szüleimmel még sosem beszéltem arról, hogy nekem majd gyerekem lesz egyszer... Mármint nyilván ők is sejtik, hogy anya leszek, de elég váratlanul éri majd őket, hogy a közeljövőben.

2018. márc. 11. 14:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Az egyetemen tuti halasztanék két félévet, utána a segítségeimtől függene, hogy folytatom-e nappalin, vagy levelezős leszek.

Utolsó, nem tudom. Sosem tettem itt fel kérdést, ma regisztráltam ide.

2018. márc. 11. 15:35
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
És mind a kérdése napján regisztrált. Ez is pipa. :)
2018. márc. 11. 15:45
 13/22 anonim ***** válasza:
29%
Felnott no vagy, nem tini. Semmi gond nincs azzal h terhes lettel. Jol fogod birni a szulest es babazast is fiatalon, es meg igy is elotted az elet. En 30 elmultam de meg mindig tamogatnak a szuleim (igaz en nem kertem, onszantukbol csinaljak), sajnos mi sem birtuk volna a parommal tamogatas nelkul az elejen, de mar kezd minden egyenesbe jonni. Es amugy szerintem 1 gyerek nem olyan hatalmas vallalas, amiert teljesen fel kene adnod az eletet. A kezdeti idoszak nehezebb, de amikor mar bolcsis, ovis lesz, kb minden visszaall a normalis kerekvagasba. Anyagilag 1 gyerek nem hihetetlenul megterhelo, atlagos allast vallalva siman belefer.
2018. márc. 11. 15:46
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

Nem értem, aztmondják Magyarország rossz helyzetben van, ehhez képest itt minden 18 éves tini saját lakással rendelkezik.

Kérdező, ha a szuleid nem támogatnak, akkor majd szépen fogod magad és elmész dolgozni attól hogy terhes vagy, attól nem beteg úgyhogy nyugodtan lehet állni a McDonald's ban, sőt ha megvan a gyerek akkor amíg apuka vigyáz rá hajnalban addig mész irodát takarítani. Vagy hogy képzelted ezt a felnőttesdit, hogy apuka utalja Százezreket havonta?

2018. márc. 11. 15:59
 15/22 anonim ***** válasza:
36%

14, persze hogy úgy utolsó, hisz tartani kell a színvonalat! :)

És most jön majd, hogy "a szüleim sem akarnák, hogy valami aljamunkát végezzek".

Egyszerű a helyzet: meg kell kérdezni anyucit-apucit, hogy emelik-e az apanázst, de úgy ám, hogy beleférjen a bébiszitter és a Stokke is. Ha nem, akkor meg legyenek szívesek fizetni a bécsi magánklinikát az abortuszhoz.

Ezt mind megtanulhatta volna a kérdező az "elődei" kérd~seiből.

2018. márc. 11. 16:25
 16/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem tudom, hogy te ki vagy, vagy mi bajod van velem/a kérdésemmel.
2018. márc. 11. 16:31
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem te már eldöntötted ezt a kérdést :) Nem kell megijedni ettől, soha nincs olyan, hogy minden tökéletes legyen; valamibe mindig bele lehet kötni, hogy mi kéne még a gyerek előtt. Én 19 évesen szültem az elsőt. Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem bántam meg. Eszembe nem jutott, hogy elvetessem. Nem volt semmim, én még középiskolába jártam érettségi utáni évem volt. De mikor nagyobb lett, újra felvételiztem az egyetemre, levelezőn megcsináltam munka mellett, nem volt tragédia. Igaz, hogy anyukám nagyon sokat segített. Mennyi idős terhes vagy?
2018. márc. 11. 17:14
 18/22 anonim ***** válasza:
7%

Kérdező, szerintem te inkább várandós vagy és nem "terhes". Ha szeretnéd a babát, felfogásilag is állj úgy hozzá, mert a vondolkodásod alapjaiban határozza meg a hozzáállásodat a babához, az anyasághoz, meg ehhez az egészhez.

Ha teher a baba, és nem szeretnéd, vetesd el, de ne sajnáld majd utána!

Ha viszont áldásként gondolsz rá, szeretnéd őt kihordani, becézgetni, és nemcsak megtartani, de mindenek előtt nagyon szeretni, és felnevelni, akkor maradj "áldott állapotban", és készülj(etek) fel a szülővé váláshoz!

Egy biztos: Oldjátok meg felnőttként! Mert aki gyermeket hordoz a szíve alatt annak már felnőtt módjára kell gondolkodnia, és már nem kizárólag önmagáról!

Ha megvolt a nagy beszélgetés mindenkivel, és eldöntötted, elveteted-e a terhedet, vagy áldásként befogadod, azért majd tudasd velünk is! Rendben? :)

Kitartást kívánok neked, és mindannyiótoknak! :)

2018. márc. 11. 17:27
 19/22 anonim ***** válasza:
42%
17evesen szultem,anyamek egy honapig nem szoltak hozzam.ezek utan megkerestek,mindennel jobban szeretik es tamogatjak a babankat!!😊tartsd meg
2018. márc. 11. 17:33
 20/22 anonim ***** válasza:
22%
Most én nagyon nem értelek benneteket minek pontoztatok le 0%-ra? Semmi olyat nem írtam! Vagy kinek mi a baja? (#18)
2018. márc. 11. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!