Lehet kisbabával távolsági buszon utazni? Ha igen, akkor az hogyan kivitelezhető?
Amikor kicsi voltam,engem szállítottak úgy.Anyu fogott a karjában.Kórházba is úgy mentünk(műteni kellett)Gondolom olyanokat viszel magaddal amit mindig szoktál,innivaló,meleg ruha,kevésbé meleg ruha,valami játék stb,stb.
Vannak még olyanok,akiknek nincs autójuk,feltételezem ők is megoldják valahogy.
Én tudom, hogy vannak olyanok, akiknek nincs autója, mert nekünk sincs. :)))
Nem tudom elképzelni, hogy a négy hónapos csecsemővel felüljek a távolsági buszra, ezért érdeklődöm. Gondoltam hátha van valakinek személyes tapasztalata.
mekkora a baba?
én vinnék babahordozót,az első üléseknél kell lennie biztonsági övnek és betudod kötni a babádat benne..
anyám! Már megint egy fölösleges kérdés...
Úgy kell, ahogy egyedül. Csak lesz veled egy babakocsi, felteszed a buszra, aztán kész. Jobb esetben segítenek majd. Ugye nem is olyan bonyolult???
Kedves Utolsó válaszoló!
A távolsági buszokra igen nehezen tudnál feltenni egy babakocsit, négy hónapos babát pedig nem hiszem, hogy egy órán keresztül lehetne/tudnál a karodban tartani.
A helyijáraton gond nélkül felteszem a buszra magam is, de a keskeny "folyosóval" rendelkező buszon el sem fér a babakocsi.
Köszönöm a válaszod...a feleslegeset!
Én kenguruban vittem. Már 2 hónapos korától. Ma már ölben visszük, mert nem marad a kenguruban és nehéz is. Meg már 8,5 hónapos, annyira nem értékeli... :D
Babakocsival ha fel is tudnál szállni a távolsági buszra, a sofőr kiveteti a gyereket. Nálunk legalábbis ez volt. Édesen aludt a gyerek, a kocsinak volt hely, lefékeztük mind a 4 kerekét, és a sofőr hátraszólt, hogy csak úgy utazhat a baba, ha kivesszük a kocsiból. Egy alvó gyereket! Utána meg csodálkozott, hogy egész úton üvöltött a gyerek...
Hordozó azért nem jó ötlet, mert ha olyan helyre mész, abban úgysem bírod sokáig cipelni. Persze, ha csak kilépsz a házból, felszállsz a buszra, aztán leszállsz és belépsz egy másik házba, akkor oké, de szerintem nem ezt szeretnéd. Utazáshoz persze, hogy jó a hordozó, de utána hova teszed, ha pl. ügyet mész intézni valahova? Abban cipeled kézben a babát egy városon keresztül? Főleg, hogy 4 hónaposan nem hiszem, hogy már annyira megmarad a hordozóban hosszabb ideig.
Szerintem a kenguru a legjobb megoldás, és az én fiam olyan jókat tudott benne aludni... Nem kell cipekedni, jó, a derekadnak egy idő után kényelmetlen, de még mindig jobb, mint hogy 1 oldalon húz el, mert így eloszlik a súlya. Én így jártam vele pelust venni, meg bevásárolni, mert a két kezem szabad volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!