Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van egy szomszédunk ha alkohol...

Van egy szomszédunk ha alkoholista a nő is meg a férfi is és van egy 5 hónapos babájuk el vehetik tőlük?

Figyelt kérdés
Egy olyan segítséggel neg kérdéssel fordulok hozzátok. Ha van egy család a szomszédunkba mind a két szülő alkoholista. Állandóan verekednek üvöltenek az 5 hónapos csecsemő mellet aki a háttérbe üvölt gondolom én a félelemtől. 3 kutyával két macskával és két papagájjal tartják a gyereket. Amivel még nem is lenne baj ha rendesen sétáltatnák. De a kutyàk ott szarnak hugyoznak a lakásba ahol majd elöbb vahy utóbb a gyerek kúszni mászni fog. Hallodtam olyat ha teszünk bejelentést a gyermekjólétiségnél és kijönnek ellenőrizni és ha pont akkor nem találnak semmit mert ugye időpontra jönnek akkor a család feljelenthet rágalmazásért. Ezért nem mert itt senki szólni a gyerek érdekébe. De már szörnyű őket hallgatni és már az áramukat is kikapcsolták nem fizetnek semmit. Van h tápszerre sincs pénzük. Borzalmasan verekednek össze vissza törik egymáson a bútorokat és nembeszélve h az állatoknak se jó ez a helyzet h nincsenek sétáltatva. Szóval igazábol az lenne a kérdésem h tényleg feljelenthetnek ha mondjuk bejelenteném őket a gyermekkólétiségnél?

2018. febr. 28. 21:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%
Ha van gyereked és te ezt látod és nem jelented, hát igen, elég sz.r ember vagy, de én továbbra se tudom elképzelni, ilyenkor még havonta kell találkozni védőnővel, hogy ennyire ne reagáljon, hihetetlen.
2018. márc. 1. 06:52
 12/27 anonim ***** válasza:
81%
A védőnőről csak annyit, hogy 2,5 éves a gyerekem, és egyetlen egyszer járt nálunk védőnő, akkor is azert, mert helyettes volt es nem a mienk akit telibe nem erdekel semmi. Bár persze nyilván esetünkben közre jatszik az is, hogy a várandósságom alatt kijött 2x es ugy volt vele, nem vagyunk problémásak, de akkor is. Kevés a lelkiismeretes, normális védőnő...
2018. márc. 1. 07:15
 13/27 A kérdező kommentje:
Ez így van. Hát én a következményektől félek mert én gyerekkel nem tok re dörségre járni. A másik h nekem a gyerekem az első és nem kockáztatok semmit h neki vagy nekem bajom legyen ilyen hülyék miatt. Ne itélkezz ha nem tudod milyen emeberek ezek. Nem csak én vagyok akkor szar hanem itt az összes ember aki nem szól nem jelent semmit. . Na és igen a védőnőt hagyukk többször többen jelezték már neki.
2018. márc. 1. 07:21
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Engem nyomtak mar fel gyamugyon.csak ugy kib@..asbol,mert ok nem volt ra.

A gyamugyes bejelentes nelkul erkezett,lestem mint sz.@r a gazban,hogy mit akar.

Es hiaba talalt mindent rendben,akkor is volt folytatasa az ugynek,tobbszor mennem kellett hozza,majd volt targyalas is,ahol a volt ferjemnek is meg kellett jelennie.

Azt mondta,hogy ez minden esetben igy mukodik,hiaba talaljak alaptalannak a bejelentest,addigra elindul az ugy es azt rendesen vegig kell vinni csak utana zarhatjak le.

Ha nevtelenul jelented be akkor soha senki nem fogja megtudni,hogy te voltal.

En jelentenem.ha tenyleg ilyen a helyzet,akkor biztosan nem jobb ott a gyereknek.

2018. márc. 1. 07:41
 15/27 anonim ***** válasza:
87%
A gyermekjóléti szolgálat bejelentkezés nélkül érkezik, nem időpontra..
2018. márc. 1. 08:01
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Olyan szociális intézményben dolgozom, ahol van gyerekjóléti szolgálat is. Az utolsónak van igaza, ők bejelentés nélkül érkeznek, hogy az adott, valós állapotban lássák ilyen helyzetben a dolgokat. És titokként kezelik a feljelentést tevő személy kilétét. Ezután a szolgálat intézkedik a továbbiakban, megteszik a szükséges lépéseket.

Elhiszem hogy félsz, de egy kisbaba egészsége és élete a tét, helyedben én cselekednék.

2018. márc. 1. 08:39
 17/27 anonim ***** válasza:
78%

"várandósságom alatt kijött 2x es ugy volt vele, nem vagyunk problémásak"

Ez nem ettől függ. Nálunk is tudja, hogy minden rendben, mégis jött házhoz hetente, két hetente, havonta utána egyre ritkábban persze. Ez a feladata akkor is ha minden rendben. Már csak azért is, mert a fénnyel tápláló és éhenhalt csecsemő szülei is nagyon rendezett, gazdag körülmények között éltek. Szóval ez semmire sem garancia.

2018. márc. 1. 08:58
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nem értetted meg amit írtam. Azt mondtam, hogy hozzánk nem jár ki mert egyszerűen sz*rik ránk. Ez volt a mondandóm lényege. Mivel úgy van vele, nálunk úgysincs gond, ezért rank nulla figyelmet fordít. De mar múltidő, mert kirúgták, most viszont konkrétan nincs vedononk, mindig helyettesek vannak, ebből egy egyetlen egyszer kijött hozzánk. Arra reagáltam, hogy sokan kérdezték, hol van ilyenkor a védőnő.
2018. márc. 1. 09:15
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

1. védendő fogyasztó az lesz, aki kéri. ezek maguktól biztos, hogy nem kérték, ha a csalseg segített volna akkor meg már nem lenne ott a gyerek

2. telefonon, névtelenül tegyél bejelentést a gyerekjólétinek. esetleg ha tudod, hogy mikorra vannak betintázva, azt is érdemes megmondani. Ha nagyon balhésak, azt is jelezheted, szerinted férfiember is jöjjön. Nagy százalékban nők dolgozunk, mi is a sarkunkra állunk, sőt, jobban mint a pasik, de megjelenésben azért van, hogy fontos tud lenni.

És kérlek, mindenképpen jelentsd!!!! Egy gyerekjólétis

2018. márc. 1. 09:41
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
19 vagyok, mondd, hogy ne jelentkezzenek be. Általában nem szoktunk, de inkább mondd
2018. márc. 1. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!