Mit csináljak? Elegem van már ebből!
Van elég tejed? Lehet, hogy megjön a mensid? Nem kényelmetlen neki már ahogy tartod?
Én volt, hogy kénytelen voltam állva szoptatni, aztán leültem vele. Sajnos nem sokáig tudtam egyébként. 2,5 hósan nem volt hajlandó szopizni, üvöltött és nem kapta be a cicim, pedig akkor még volt tejem. Én is volt, hogy elsírtam magam egy párszor.
Az én babám úgy jelezte, hogy nincs elég tejcsi, hogy az öklével nyomkodta a cicimet.
Ha ez nálatok nincs így, akkor egyszerűen unja a szopit és nézelődni akar.
Az én babám is ezt csinálta, mozdulatlanul nézett rám, ameddig rá nem néztem, dumált hozzám és persze minden érdekelte, csak az evés nem. Pár perc evés után volt annyi a pocakban, hogy picit eltelítse.
Néhányszor nem bírtam ki és belementem a játékába, de mostanában azt csinálom, hogy nézek magam elé mozdulatlanul, nem nézek rá. Előbb-utóbb megunja a nézelődést és eszik.
Persze ha túl sokáig nem szopizik újra, akkor megpróbálkozunk a böfizéssel.
Szóval, nem törvényszerű,hogy a tejjel van gond,ugye?
Néha tényleg a büfi feszíti a pocakját,minden ilyen alkalommal felemelem (egyébként ki is esne a kezemből,mert annyira hátrafeszíti magát),és van,hogy ki is szalad belőle a kismalac ☺
Egy ideje már minden egyes evés alkalmával ezt csinálja!!Holott 15 perc alatt végeznénk,büfivel együtt.Az is igaz,hogy most fedezi fel a világot,már pakolna állandóan,ha kézben van,de ez két korty között jönne rá?Akár akkor is,amikor csukott szemmel eszik?Fekve etetésnél is csinálja,ráadásul nekem úgy kényelmetlen is,mert pici a mellem és elég hülye pózban kell tartanom magam ahhoz,hogy elérje...Refluxra én is gyanakodtam már,de nem bukik sokat,csak olyankor,amikor megunom a műsort és inkább leteszem,vagy amikor nagyon "ugrál".Amikor nem volt elég neki a tejem,akkor rángatta nagyon a cicimet,de most nem teszi.Gyanakodtam a hasára is,mert az elmúlt másfél hét alatt csak egyszer kakált,de igazából nem fáj a hasa,és anyatejes babáknál előfordul az ilyen.Szóval eléggé tanácstalan vagyok már...
Ha lázmérővel megpiszkálom a fenekét,akkor mikor kell,hogy telerakja a pelust?Én úgy tudom,hogy azonnal,vagy szinte azonnal...Nekem csak órákkal később rakta tele...
Nekem sem rögtön rakta tele a pelust, ha jól emlékszem kb este lett belőle... 6 nap után :)
Azt még nem is írtam, hogy nálunk ez a feszengés volt, hogy annyira eldurvult, hogy zokogni kezdett. Nem tudta miért, csak zokogott. Aztán babusgattam kicsit, és pár perc múlva meg úgy kereste a cicit, mint aki még sose evett :)
Akkor azt tanácsolták nekem, hogy ne én kezdeményezzem az evéseket, hanem várjam tőle a jelet... és be is jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!