Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyjam sirni a 7 hetes babamat?

Hagyjam sirni a 7 hetes babamat?

Figyelt kérdés

Tudom, ez megoszto kerdes, ezert a reszletek: kiegyensulyozott, mosolygos kislanyom hasfajos volt 2 hetes koratol 5 hetesig, minden este jott ra, ezert ejfelig-egyik kinlodott, es mi ezert ringattuk, melegitettuk a hasat, tologattuk, massziorztuk, szoval ahogy furdes-eves jott, megszokta, h egesz este vele vagyunk es foglalkozunk vele. Nagyon szeretjuk es babusgatjuk ot.

A hasa mar nem faj szerencsere, de amikor este beteszem a kisagyba, pislog rank, varja a musort, es sirva fakad.

Hak ivesszuk mosolyog, gugyog, ringatjuk, betesszuk, megint sir. Hagyjatom sirdogalni, vagy mit tegyek?

Tapasztalt anyukak segitsegere van szuksegem, mert elveim nekem is voltak, mig nem volt babam, h a gyereket ne hagyjuk sirni, de most mar gyerekem van, nem elveim :)

2008. okt. 27. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem a négy hónapos kisfiam döntött úgy két hete, hogy nem hajlandó séta nélkül aludni. Itt javasolták, hogy próbáljam egy kicsit hagyni sírdogálni. Elég nehéz, és nem akarom elkiabálni, de lassan úgy látszik, megtanulja, hogy nem vihetem állandóan. A szívem szakad meg, a sír, de tényleg ez mindnyájunk érdeke.

Ne úgy képzeld el, hogy beteszem az ágyba, aztán otthagyom, hadd sírjon, míg el nem alszik, hanem leteszem, sír egy kicsit, megvigasztalom, elmondom neki, hogy akkor is itt vagyok és szeretem, ha ő épp alszik. Visszateszem, sír, megint kiveszem. Mikor ismét az ágyába kerül már befordul és alszik. Ez az idő egyre kevesebb szerencsére. És mindemellett mosolyogva ébred, nem sír, ha meglátja az ágyát stb.

Éreztesd vele mindenképp, hogy ott vagy vele, akkor is, ha nem cipeled.

Nekünk bejött, de biztos vannak kitartóbb babák is, mint a miénk. És mondjuk ő négy hónaposan már okosabb, talán jobban megérti...

2008. okt. 27. 22:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy időben az én lányom is csinált ilyet. Két dolog történt. Az egyik, hogy nagyon figyeltem a bioritmusát, hogy lássam, mikor alszik el legkönnyebben.(Azt biztosan tudod, hogy a babák a fáradtságtól épp olyan nehezen alszanak el, mint amikor még túl éberek.) Amikor megtaláltam azt az időpontot, akkor előrehoztam a fürdést, szopit, mindent, így akkor próbáltam altatni, amikor magától is a leginkább aludni akart. Ez bevált. A másik, hogy amikor sírt, nem kapkodtam fel, nem járkáltam vele (először tiltakozott is rendesen!) hanem a mellkasomra fektettem, símogattam amíg meg nem nyugodott és el nem aludt. Ez először hosszabb idő volt, majd egyre kevesebb. Később már a mellkasomra se kellett tenni, kicsit símogattam, aztán elaludt. Mostanra, ha nem alszik el szopi közben (legtöbbször a szopi végére bealszik és csak le kell tenni) akkor csak lerakom, megsímogatom, betakargatom, már alszik is, vagy kicsit beszélget magában.

kell némi kitartás és türelem, de sikerülni fog, ne add fel!

2008. okt. 28. 07:40
 3/5 anonim ***** válasza:
A pici babák is elég hamar rájönnek arra, hogy mit tudnak elérni a sírással, pl., hogy kiveszik őket a kiságyból, ami persze gondot okozhat később. Én azt csináltam anno, hogy odaguggoltam a kiságya mellé, és simiztem, vagy énekeltem neki. sokszor, csak társaságra vágynak.Persze, ne hagyd, hogy órákig sírjon...
2008. okt. 28. 08:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt csináltam a kisfiammal hogy az ágyában próbáltam megnyugtatni, dudorászni és mivel ő hason fekvő volt a kis popsiját gyengéden ringattam. Volt hogy használt volt hogy nem. Ilyenkor én is hagytam egy két percet sírni, aztán kivettem megnyugtattam és utána visszatettem és próbáltuk elöről az egészet. Hosszabb ideig nem hagytam sírni. A kicsit viszont soha nem hagyom sírni, nem tudom miért de már nem vagyok képes rá.
2008. okt. 28. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha ki nem is veszed,azért menj oda simizd ,foglalkozz vele,hagy érezze h vele van a mami:) a nevelési trükköket ráérsz majd 1 év mulva alkalmazni, és előttme irta valaki,hogy a pici babák is tudják hoyg elérnek valamit a sirással.Igen tudják,például szeretet,tőrődést,egy 7 hetes gyerek nem dacból sír,hisztizik!!!
2008. dec. 20. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!