Valaki adjon tanácsot miért nyekereg egész nap?
Érzi rajtad a feszültséget, meg lehet, hogy unatkozik. Ilyen idős korban nagyon gyorsan megunnak mindent, nem tudnak még sokáig koncentrálni ugyanarra.
Mikor nekem nincs már ötletem, hogy mit csináljak vele, akkor beteszem a babakocsiba vagy a kendőbe, és megyünk sétálni. Akkor mindig elvan. Menet közben tud rágcsálni kiflit, kekszet, kap vizet üvegből, aludni tud, mindent meg lehet oldani. Én is kicsit feltöltődök, könnyebb a délután. Egy soron kívüli csavargástól nem borul fel a napirend.
wao!
Az en gyerekeim ezt csinálják 2 napja.
Mindenen kiborulnak.
Beteg a 2 gyerek amúgy. Köhögnek. Éjszaka is nappal is magas cn kezdik.
A kicsit magamra kellett kötnm annyira nem bír el lenni 10 percig. 9 hónapos egyébként. a nagy meg 3 éves.
Én az időre is fogom. Én is nyűgös vagyok. A xar is izetlen tegnap óta nekem is. Nem is csoda nekik is és még köhögnek is hozzá.
De a tanácsom ha nem szoptatsz már akkor egy valeriana relax! Vagy egy kis orvosi citromfű az pár 100 ft. 10 mély levegő.
Ennyi. Mit tanácsoljunk neked sok mindenki van ebbe a cipőbe! Menjetek ki a levegőre csak öltöztesdeg jól mert nagyon fúj a szél. Legalábbis itt. Vagy te is kösd magadra mint én.
Egyértelműen a szeparácios szorongás első hullámánál tartotok. Ezt az időszakot ki kell bírni. Ilyenkor a babák elégedetlenek, nyöszörögnek, mintha mindig bajuk lenne. Egy dolog segít: megadod neki azt a mennyiségű testkontaktust, amennyit csak igényel. Mert most erre van szüksége.
A két gyermekem közül a fiam volt extrán szepás baba, pontosan 8 hónapos korában kezdődött, két teljes hónapig tartott. Le sem tudtam tenni.
Rengeteget olvastam a témában. Elkezdtem hordozni, voltaképpen 8 hós korában magamra kötöttem és 10 hónapos korában leraktam. Addig úgy főztem, mosogattam, sétáltam, vásároltam, sokszor még olvasni is úgy tudtam, hogy a fiam a hátamon (szorosan hozzám simulva) nézelődött, ha pihiidővolt, a mellkasomra kötöttem, leültem Vele, Ő pedig mélyeket aludt rajtam.
Nehéz volt elfogadni, de amint elfogadtam, hogy most tényleg Ő és az Ő igényei a legfontosabbak, hirtelen nagyon könnyűvé vált minden. És életem egyik legmeghittebb időszaka volt. Azóta is nagyon igényli az ölelést. Már 5 éves.
Aha értem.
A nagynak én szoktam mesét kapcsolni. Madagaszkár vagy valami ilyesmi. Peppa malacot szereti, Calluie. Youtuoben van.
A kicsi meg azt akarja amit ti.
Az hogy egy ennyi idős gyereket mi köthet le?
Nálunk bevált a távirányító elem nélkül.
Az leköti egy ideig.
A nagynál még bevált a tánc. Van kedvenc zeméje azt szoktam kapcsolni ha nagyon sok a gyermekem.
A kicsinek szoktam oda rakni dömpert, kismotort, de a nagy ha táncol vagy nézi a mesét általában a kicsi megy hozzá és akkor elszórakoztatja a nagyobb.
Ha beteg a nagy akkor a kicsinek oda szoktam adni a táskám. A tépőzárat imádják. Vagy a porszivót szoktam valahova lerakni és azzal is elvan.
Egy időbe kapott kapukulcsot.
Hát ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!