A saját nevemet adni a gyerekemnek gáz? Ti mit gondtok erről?
Szerintem gáz.
Rengeteg szép név van, amik közül lehet választani. A gyereked egy önálló ember, lehessen már saját neve.
De ha nagyon ragaszkodsz, akkor add azt második névnek vagy keres hasonló alakot. Vagy például cseréld fel a nemeket; mármint van egy csomó olyan név, aminek van női és férfi alakja, mint például András és Andrea. Ha mondjuk az anyuka Andrea, attól a fiú miért ne lehetne András? De ugyanazt a nevet adni szerintem nem túl szerencsés.
Én mindig haragudtam érte hogy ha már 10 évet vártak rám, csesztek kitalálni egy saját nevet. Vagyis kitaláltak, fiúnevet. Amikor megszülettem és közölték hogy lány, csak nézett anyám, majd bemondta a saját nevét. Hónapokkal később rokonoktól "kaptam" saját nevet ami illik is rám és azt használom, hivatalosan is felvettem első keresztnévnek.
Szerintem a szülő neve max. második névnek legyen ha nagyon akarják.
A kreativitás teljes hiánya. Második névnek sem adnám, hiszen ő nem a kicsinyített másunk, hanem önálló ember.
Exeméknél volt mindenki Kati meg András. Volt öreg Bandi, kis Bandi, meg Bandika, valamint Kati mama, Kati és kis Kati.
Szerintem nem gáz. Az én öcsém édesapám nevét viseli, sosem volt gondja vele. Én a saját nevemet nagyon utálom, és sokszor kérdeztem kiskoromban, miért nem kaphattam inkább én is édesanyám nevét. Szerintük nem illene a vezetéknévhez (szerintem semmi baj nem lenne vele).
Mivel én utálom a saját nevemet, a lányomnak nem ezt adtam. Mostanában ráadásul felkapott is lett, több ismerős kislánya is ezt kapja/kapta. Engem gyerekkoromban végig csúfoltak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!