Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A saját nevemet adni a gyereke...

A saját nevemet adni a gyerekemnek gáz? Ti mit gondtok erről?

Figyelt kérdés
2018. jan. 29. 17:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem gáz.

Rengeteg szép név van, amik közül lehet választani. A gyereked egy önálló ember, lehessen már saját neve.

De ha nagyon ragaszkodsz, akkor add azt második névnek vagy keres hasonló alakot. Vagy például cseréld fel a nemeket; mármint van egy csomó olyan név, aminek van női és férfi alakja, mint például András és Andrea. Ha mondjuk az anyuka Andrea, attól a fiú miért ne lehetne András? De ugyanazt a nevet adni szerintem nem túl szerencsés.

2018. jan. 29. 18:53
 12/18 Metionin ***** válasza:
92%

Én mindig haragudtam érte hogy ha már 10 évet vártak rám, csesztek kitalálni egy saját nevet. Vagyis kitaláltak, fiúnevet. Amikor megszülettem és közölték hogy lány, csak nézett anyám, majd bemondta a saját nevét. Hónapokkal később rokonoktól "kaptam" saját nevet ami illik is rám és azt használom, hivatalosan is felvettem első keresztnévnek.

Szerintem a szülő neve max. második névnek legyen ha nagyon akarják.

2018. jan. 29. 20:01
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A kreativitás teljes hiánya. Második névnek sem adnám, hiszen ő nem a kicsinyített másunk, hanem önálló ember.

Exeméknél volt mindenki Kati meg András. Volt öreg Bandi, kis Bandi, meg Bandika, valamint Kati mama, Kati és kis Kati.

2018. jan. 29. 20:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnám. Mindig ragaszkodtam ahhoz, hogy olyan nevet kapjanak, amilyen nincs a családban.
2018. jan. 29. 20:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én anyukám is nagyon szereti a nevét, de semmiféleképpen nem szerette volna, ha az ő nevét kapom. Így egy hasonlót választott. Az ő neve Anikó, az enyém pedig Enikő.
2018. jan. 29. 20:52
 16/18 anonim ***** válasza:
44%
Az idők változnak. Ez régen természetes volt, most már "gáz" lett, mert általában minden, ami régi az gáz. :) Ez a nagyszüleink idejében annyit jelent(het)ett, hogy apuka annyira szerette anyukát, hogy őt tartotta a legérdemesebb nőnek arra, hogy bárkit elnevezzen róla. És fordítva is. Anyukám büszke volt rá, hogy a mamám nevét viseli. Nekem már azért lett más nevem, mert a három generáció együtt, ugyanazon a néven már nagyon nem lett volna praktikus, de egy hasonló nevet kaptam. Sosem éreztem ezt a kreativitás hiányának.
2018. jan. 29. 23:11
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem gáz, de én nem adnám! Mindkettőnknek tetszik a nevünk meg egymásé is (Anett, Szabolcs), de a gyerekünknek nem adnánk. Sokáig úgy gondoltam, hogy a lányom neve is A betűvel fog kezdődni (Nagymamám Anna, Anyukám Anikó), de a kislányom Kamilla lesz.
2018. jan. 30. 00:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz. Az én öcsém édesapám nevét viseli, sosem volt gondja vele. Én a saját nevemet nagyon utálom, és sokszor kérdeztem kiskoromban, miért nem kaphattam inkább én is édesanyám nevét. Szerintük nem illene a vezetéknévhez (szerintem semmi baj nem lenne vele).

Mivel én utálom a saját nevemet, a lányomnak nem ezt adtam. Mostanában ráadásul felkapott is lett, több ismerős kislánya is ezt kapja/kapta. Engem gyerekkoromban végig csúfoltak vele.

2018. febr. 1. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!