Szokott a légzésfigyelőtök bepittyenni? úgy aggódom, félek, hogy beriaszt!
pittyen nálunk ma este már kétszer, befutok a szobába és addigra megint vesz levegőt a babám, de félek, hogy 1x nem fog és beriaszt a figyelő.
múlt héten is beriasztott egyik éjjel, odafutottam és úgy aludt, olyan mélyen a babám, hogy megráztam, de nem reagált semmit, csak ezután kikaptam a kiságyból és akkor mozdult egyet.
Az eddigi néhány válasz kapcsán az jutott eszembe, hogy mi a francnak a légzésfigyelő, ha mindig valami más kifogást keresünk arra az esetre, ha pittyeg, csak az nem jöhet számításba, hogy a babával van gond.
Kedves Kérdező, nem megijeszteni akarlak, és bizonyára nincs is baja a babádnak, de beszéld meg az "eseteket" a gyerekorvosotokkal, végül is ő a szakember. Ha úgy látja jónak, talán elküld alvásvizsgálatra (vagy valami hasonló, nekünk ilyenben szerencsére nem volt részünk).
Addig meg nézd meg legalább a neten, mi a teendő, ha ne adj Isten baj lenne.
Előző vagyok.
Itt találsz egy videot a csecsemők újraélesztéséről.
Soha ne legyen rá szükség!!!
Utolsótól kérdezném, hogy ha nem tudja újraéleszteni, akkor mindegy is? Nem jobb, ha beriaszt, rögtön érzékeli a bajt és hívhatja a mentőt és még ha nem is tudja újraéleszteni, legalább megpróbálja???? Mindegy, hogy hány ilyen eset volt már eddig, egy is elég, ha az ember saját babájával történik! Amúgy meg miért ne tudna az ember újraéleszteni? Legfeljebb azért nem, mert bepánikol.
Ja és igen ezek a legfőbb kiváltó okok, de mint tudjuk, kivételek mindig vannak.
Nálunk is volt, hogy bepittyent, volt, hogy be is riasztott. Ilyenkor általában kiderült utólag, hogy a lapok nem voltak jó helyen, vagy elállítódott az érzékelős gomb rajta. (túl érzékenyre állítottuk be)
22.57-es vagyok. Azt nézd meg, hogy a matrac a kiságy széleihez mennyire szorul, mert ha nagyon, nincs mozgástér.
Meg itt olvastam, hogy úgy kell elhelyezni az érzékelő padokat, hogy képzeletben ketté kell osztani az ágyat és a két fél közepére kell tenni a padokat.
Szerintem sem kell aggódni, azért megnyugtatásképp dokidnak említsd meg, kérdezd meg mire figyelj, nálunk is volt ilyen, a baba szépen lélegzett, mégis jelzett, túl érzékenyre volt állítva.
06-05 23:15 vagyok 06-06 08:21-nak
Ha visszaolvasol, két érvet írtam. Az elsőben leírtam a rizikófaktorokat. Ha valaki beletartozik azokba, ott valóban jogos és szükséges a légzésfigyelő, mint ahogy 06-06 14:41 írta. Ott koraszülött és kis súllyal született a gyerek.
Nálunk két gyerekből az elsőnél volt légzésfigyelő mert ingyen kaptuk. Használni csak csak a 5.-6. téves riasztásig használtuk, pedig a feleségem koraszülött újszülött intenzíven dolgozott, tehát ha valaki, akkor ő újra tudta volna éleszteni a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!