Miért nem sikerül semmi?
Sziasztok!
2 nap múlva 4 hónapos baba anyukája vagyok, és úgy érzem nagyon nagyon rossza anya vagyok. Nagyon jól viseltem a terhességet, a szülés is gyorsan lezajlott, de utána nagyon rosszul lettem a vérveszteségtől és nem foglalkoztak velem túlzottan az orvosok. Az első 4 hét iszonyú volt, elképesztő fáradt voltam. Nagyon sokat segített a Párom és Anyukám. Ráadásul óriási kudarcként éltem/élem meg, hogy alig 4 hétig tudtam csak anyatejjel táplálni a babót.(Mindenki elítél és lesajnál meg sopánkodik ezért.)
Most már jobban vagyok, de úgy érzem bármit teszek, nem sikerül.Hol a táplálással van gond, hol az altatással,ha beteszem a játszóba sírdogál, ha kézbe veszem akkor is,ha hagyom hemperegni akkor is, pelenkázásnál szintúgy. Fürdés utáni öltözéskor is. Elaludni csak nagy hiszti után tud, ringatásra, simogatásra.
Egyébként egészséges, szépen fejlődik, sokat mosolyog, de valahogy úgy érzem jobban elvan mással, mint velem.
Nem beszélek vele csúnyán, nem kiabálok,szerintem a feszültséget sem érzi rajtam.(Ez az elkeseredés csak néha tör rám.)
De nem megy. Fogalmam sincs, hogy egy majdnem 4 hónapos babának mit kellene csinálnia egy nap, de szerintem én valamit nagyon elrontok.
Kérdezgetem a védőnőt, Anyukámat, másokat, de konkrétan ők se tudnak segíteni.
Ráadásul bárki babással beszélek, senkinek nem sír a babája (sokat), mindenkié nyugodt, mintababa.
Liza
Nekem abból, amit leírtál, nem tűnsz rossz anyának, az a szint szerintem messze nem itt kezdődik. Ráadásul az ún. rossz anyák nem hiszem, hogy ilyesmiken törnék a fejüket. A nagyobb baj viszont, hogy annak érzed magad, és hiába gondolod úgy, hogy ezt nem mutatod ki, lehet, hogy mégis megérzi a babád. Hihetetlen antennáik vannak. Az is lehet, hogy a mozdulataidból érzi ezt a fajta bizonytalanságot.
Az enyém egy hete múlt 4 hónapos, és az elején katasztrófa volt minden: fürdetés, pelenkázás, öltöztetés. Azt vártam, mikor csönget a gyámügy az ajtónkban. Aztán valahogy kialakult, rájött, hogy a fürdetés nem fáj neki, az öltözés és a pelenkázás sem. Elkezdtem szórakoztatni közben. Megfogtam a két lábát, és finoman riszáltam a kis popóját, vagy puszilgattam a hasát, közben végig vigyorogtam rá meg beszéltem hozzá. Pelenkázásnál az is jól jött, hogy pont rálát olyankor az ágy feletti forgóra, és felhúztam neki, amíg a folyamat tartott. Igyekeztem elterelni a figyelmét.
Amúgy vannak természetből fakadóan ilyen babák, mint a tiéd, de az általad említett nyugodt babák esetén sem hiszem el, hogy mindig nyugodtak. Az enyém is elvileg az, ha megyünk valahová, vagy van nálunk valaki, aztán maradunk ketten, jön egy-két front, az én hajam meg égnek áll a lehetetlen hangulatától, mert sehogyse jó neki.
Az anyatejen meg ne bánkódj annyit. Előfordul az ilyen. Én sem voltam anyatejes, férjem sem, pedig annak már 27 éve. Az én tejem 3 hónap alatt fogyott el, pedig mindent próbáltam, amit lehetett. Ne hallgass azokra, akik emiatt bántanak. Könnyű annak beszélni, akinek ömlik, mint a csapból. Az ember sokszor irigykedik az ilyesmire, de ennél többet úgysem tudunk tenni a helyzettel. Nálunk legalább nem lesz kérdés, hogy szoktassam le a két és fél éves gyerekemet a ciciről.
A babám ennyi idősen elvan pihenőszékben, játszószőnyegen, elszórakozik pár játékkal, oldalra fordul, de semmit sem csinál 10-20 percnél tovább. Ha sokáig fekszik a hátán unja, nem szeret ölben lenni. Ha kimegyek pár percre a szobából, nyöszörög. Napi kétszer alszik, olvasok neki mesét, sokszor kiviszem babakocsiban, járunk dévényeshez, játszunk kukucs játékot, de ezen kívül még sok mást nem lehet vele kezdeni.
Szia, Liza !
Dehogy vagy rossz anya, egyem a szived !
Én azt mondom , ha egy babat eleg inger er , kellokepp elfarad , el tud aludni. Jarjatok masszazsra, ringatoba , tornara , setalni , tancolj vele , zeneljetek , kiranduljatok nagyokat. El lehet vinni mindenhova szinte , es o is szokja az uj helyeket. En minden napra talalok ki valamit , holnap pl konyvtarba megyunk , nagyon nyugis baba , siman elvan. Holnap utan pedig babauszas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!