Más is be volt parázva második gyerek előtt?
Úgy döntöttünk, lassan jöhet a kistesó. Direkt megvártuk azt az érzést, amikor mindketten szeretnénk még egy gyereket egymástól, nem pedig "csak" testvért a lányunknak. Eljött, kb. 3,5 év lesz köztük. És most, hogy kimondtuk, hogy jöhet, beparáztunk. Akarjuk is, de aztán ránézünk a kislányunkra, és olyan félelem van bennünk, hogy vajon jól fogja-e viselni, hogyan reagál majd, hogy nem egyedül van. Olyan, mintha picit lelkiismeret furdalásunk lenne. Mindkettőnknek van egyébként egy húga, tehát tudjuk, hogy azért ez nem a világvége, de mégis...
Lehet még valakit ugyanígy szeretni? Rendesen nagyobb dilemma, mint anno az első. Másnak is voltak ilyen kételyei, vagy mi vagyunk csak ilyen bénák?
Nem volt, mindenképpen 2 gyereket akartunk, meghatározott korkülönbséggel, amit hónapra pontosan sikerült is megvalósítani.
Hogy lehet-e ugyanúgy szeretni? Lehet, hogy csúnya amit írok, de amíg a nagyobbat (lány) szeretem, addig a kicsibe (fiú) szinte szerelmes vagyok!
Nem volt féltékeny a nagy, tök jól fogadta a kicsit, most hogy már nagyobbak (4&2) és tudnak együtt játszani persze vannak kisebb balhék -mert ugyanazzal akarnak sokszor játszani-, de ez természetes. Amúgy nagyon szeretik egymást!
Mi k mindig is 2 gyereket akartunk. Mikor megszületett a lányunk, cseperedett rájöttünk h igen nehéz eset. Így hiába a terv (h nem megyek vissza dolgozni, kis korkülönbség lesz a 2 gyerkőc között) mégis úgy döntöttünk kell még idő nekünk is és a lányunknak is. Így csak most tervezgetjük a tesót. Nekünk is vannak félelmeink. Nem hiszem h ez akkora probléma lenne.
Tudjuk h a lányunk nehezen fog alkalmaszkodni (mint minden máshoz is) de vágyunk egy kisbabára.
Ez egy teljesen új helyzet, és persze félünk is h helytállunk e. Aggódunk a lányunk miatt is, hiszen eddig ő volt csak nekünk.
De úgy gondolom ezzel is megbirkózunk :)
Ne aggódj, szerintem normális ha az ember fél a változástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!