Hogyan szoktattátok önálló elalvásra a második, többedik gyermeketeket?
Nagyobbik fiam 26 hónapos, ügyes nagyfiú, bölcsibe jár, jó alvó. Külön szobában, külön ágyban alszik születése óta, este 9-től reggel fél 7-ig. Nem is tud köztünk aludni, csak reggelente jön át. Nem volt túl jó alvó az elején, sok minden zavarta (mozgásfejlődés, mozgás), mára kialakult. Őt az elején úgy altattam, h ringattam, aztán 7 hó kora után az ágyában simogattam, felvesz-letesz módszerhez hasonlóan, meg is tanult önállóan elaludni. A kisebbik fiam még pocaklakó, de ha megszületik, a tesójával szeretnénk egy szobába rakni, helyhiány miatt is. Nyilván az elején még nem, de később őt hogyan szoktassam rá, h önállóan elaludjon? Gondolok itt arra, hogy ha néha sírna is, a tesó mellett is működik a felvesz-letesz módszer? Nem zavarja a nagyot? Valamint, jó lenne ha az elejétől a kiságyban aludna a kicsi, de ha a nagyot ebéd után lefektetem a helyére, ha a kicsi is pont akkor alszik, de hamarabb felébred, az is zavarhatja a nagyot?
Bocsi a litániáért, de érdekelne, hogy a többgyerekes szülők hogy oldották meg ?
Én az elsöt is meg a többit is úgy altattam születésétöl kezdve, hogy megszoptattam, böfiztettem és utána betettem az ágyába, és ennyi volt, aludtak minden gond nélkül.
Ha nem szoktatod rá kezdettöl a ringatásra vagy hurcolgatásra, akkor eszébe sem jut nem-elaludni az ágyában.
(Amikor dajkálásra volt szükségük, akkor nap közben azt is megkapták, de az alvás kezdettöl nem erröl szólt.
Szia!
Nálunk a kezdetek óta külön ágyuk van, a kis közös szobájukban. Mikor a kicsi újszülőtt volt, akkor sem aludt velünk, hanem egyből közösen éjszakáztak. A nagy meglepően jól aludt, ha a kicsi sírni kezdett (pedig hasfájós pici baba volt) de a nagy olyannyira megszokta, hogy még csak nem is forgolódott ilyenkor stb. aludt, mint akit fejbe kólintottak.
Azt a tanácsot kaptam, hogy ne síri csendben legyünk otthon mikor már elaludtak, különben minden neszre felriadnak és már a kezdetektől szokják egymást meg az élet zajait. Teljesen természetesen kell kezelni a szituációt.
Nekünk nem volt gond.
A lényeg a tetmészetesség, hogy higgadt maradj, ha sír a pici, mert ha bestresszelsz azt a nagy is megérzi és akkor jön a műsor, hogy "anyával akarok aludni"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!