Ti hogy szoktattátok le a gyermeketeket az együttalvásról?
2 hónapos a babám, a második éjszaka óta együtt alszunk, mivel az éjjeli szoptatások így sokkal kényelmesebbek. A férjem külön szobában alszik, hogy tudjon pihenni éjszaka.
Nekem kényelmes így, de apuka kezdi szorgalmazni, hogy visszaköltözne a családi ágyba. A baba már csak egyszer kel éjszaka, szóval annyi felkelést szívesen vállalok. A szakirodalom (Pl. Suttogó, Aludj jól gyermekem) azt írja, hogy 3 hónapos kor előtt kell(ene) átszoktatni, ami nagyon közeleg! Köszönöm előre is tanácsokat!
Ajánlott szakirodalom: Éjszakai gondoskodás, ÉDes álom könnyek nélkül, Okosan nevelni tudni kell...
attól függ, mit szeretnél(amit teírtál, bőgetőseket- és igen, az is az ha csikicsukit játszotok)- megtörni a gyereked vagy egészséges kompromisszumot kötve békésen aludni.
Én nem gondolom, hogy 3 hónapos kor után már el vagy késve mindennel. Az általad említett szakirodalmakat sem tartom túl nagyra, szerintem nagyon helytelen dolog sírni hagyni egy pici babát, ezzel csak megtöröd, azt vered belé, hogy nem érdemes bízni senkiben.
A mi kisfiúnk 5 hónapos korig aludt az ágyunkban. Azért addig, mert egyszerűen addig igényelte. Akkor erre volt szüksége, és mivel kialakult benne a bizalom irántunk, utána már nem volt gond a külön alvással, mert tudta, hogy ott vagyunk, ha kellünk neki. És mindezt sírás nélkül értük el. Mondjuk nálunk a férjem sem költözött ki az ágyból, a baba köztünk aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!