14 honaposnak milyen reggelit adtok? Nekem alig eszik valamit. Miket mond, jatszik. Fius anyukak mikor kezdtetek el a bilizest es hogyan?
Szia. Fiamnál 22 hónaposan kezdtük a bilizést, ülve pisiltattuk, 26 hónaposan lett egyik napról a másikra szobatiszta.
Ennyi idősen vajas kenyeret, sajtot, uborkát, sonkát reggelizett de a reggeli tápszer után kb 1.5 órával, reggeli után csak vizet ivott. Lányom amíg tápszeres volt alig evett mert tudta, hogy sokkal finomabbat ihat a vajaskenyerek után, így azt nem ette. Amikor elhagyta a tápszert már evett is rendesen. Szerintem cseréld fel, ébredés után jöhet a kakaó majd ha utána megéhezik jöhet a reggeli (nálunk a mai napig így van, 3 és 4.5 évesek), szerintem így megfogja enni. Gyümölcspüré (bébiétel) gabona péppel elkeverve, zabkása, virsli falatok most hirtelen még ezek jutottak eszembe.
Fiam ennyi idősen talán pár szót mondott: papa, apa, kuka és halandzsa nyelven a kamiont, az enni-innit. Lányom ennyi idősen sokkal több szót mondott.
14 hosan azt mondta hogy nem, anya, cszzzzz (cica), mama, baba. De az anya-baba-mamat csak ugy mondogatta, nem tudatosan szemelyekre.
A reggeli tapszert elutasitja, a jo vanilias izu gyerekitalt is. Enyem is mindog ugyanazt eszi kb (reggelire): sajt, kenyer, kefirbe martotz kenyer, joghurt, puding kremturo. Tesztat, hust, halat brokkolit megeszi, de van h alig eszik egesz nap barmi szilard kajaval taplalom.
Bilit csak sokkal kesobb akarom kezdeni h ne lefyen annyi kudarc elmenye.
Reggelire nekem ilyen korban főképp kenyeret, sajtot, joghurtot, zöldséget (pl. paprika) evett. Ő a tejpépet nem ette meg soha, sőt a tejet sem itta meg.
Nyugodtan eheti reggelire mindig a tejpépet, ha az nem cukrozott, és sajt darabokat is. Nem baj, ha egy ideig minden nap ugyanazt reggelizi, amennyiben az megfelelő neki.
Érdemes vele együtt reggelizned, tegyél ki a tányérodra mindig neki való ételeket, amiket te eszel. Előbb-utóbb ő is kíváncsi lesz, de ha nem, akkor is néha megkínálhatod ezzel-azzal a tiédből.
Kakaóval csínján, mert cukros, nem tesz jót, étvágyát is elveszi. Inkább sima tej.
Az én fiam 18 hónapos koráig meg se mukkant, csak mutogatott, és annyit mondott hozzá, hogy ööö. Utána viszont rövid mondatokban kezdett el beszélni.
Szobatiszta elég későn lett, nem siettem. 2 éves kora után. Bilije persze volt már, de látszott, hogy még nem érett erre.
Eleinte ülve pisilni érdemes tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!