Milyen lista szerint vásároltatok? Mikor kezdtetek neki? Honnan szereztétek be a holmikat, babaruhákat?
Sziasztok!
Az első babánkkal vagyok terhes, április végén fog megérkezni. Úgy gondoltam, hogy március végére-április elejére már szeretném, ha kész lenne a babaszoba és minden babaholmi meglenne.
De még csak nézegettem a dolgokat, és így is rengeteg minden van. Pl. cumisüvegből is rengeteg márka van, pihenőszékből is és még sorolhatnám...
Babaruhákat már veszek folyamatosan, de szinte csak a H und M-ből szoktam vásárolni, vagy van 2-3 külföldi oldal és ennyi.
Hol lehet szép, csinos babaruhákat venni?
A Zarában inkább 3-4 hónapos kortól vannak babaruhákat, újszülötte méretből nincs akkora választék (legalábbis én így láttam).
Ti milyen lista szerint vásároltatok? Találtátok valahol, vagy kaptátok valakitől, esetleg összeírtatok mindent egyenként?
Listát a neten néztem, millió van, összehasonlítgattam párat. Amiben nem voltam biztos, hogy tutti kell-e annak utána néztem neten ki mennyire tartja hasznosnak. Márkáknál is kerestem a neten véleményeket (baráti körben én szültem először, családban is, tehát nem nagyon kaptam tanácsokat ilyen téren senkitől), nézegettem az árakat és úgy választottam ki a nekünk legjobbat.
Babaruhák nagyon jók vannak a tescoban, egészen pici kortól kaphatóak, H&M szintén, C&A-ban is vannak jók.
Én már a 12. héttől elkezdtem mindent megvenni. Babakocsit pl 14 hetesen vettünk, kiságyat 23. héten, a szobát a 30.héten tapétáztattuk és 2 hét múlva készre berendeztük.
Babaruhákat, kellékeket pedig a 12. héttől folyamatosan vettünk, a fizetésünkhöz mérten hónapról hónapra megvásárolgattunk mindent.
Elkövettük mi is azt a tipikus hibát első babás szülőként, hogy mindent összevásároltunk. Interneten néztem a listákat, édesanyám segítségével.
Rengeteg dolgot szereztünk be a Babaszafariból, mint például a kiságy, baldahin, bútorok, pelenkázó, babakocsi, pihenőszék. Kisebb dolgokat is innen, textilpelenkák, pár dekoráció, takarók.
A cumisüvegeket, cumikat az Auchanból (Avent márkát használjuk). Légzésfigyelőt szintén Auchaban (Angelcare). Tisztálkodó szereket szintén (orrszívó, fürdőkád, körömcsipesz, olló, cumisüveg tisztító, fertőtlenítő, stb).
A ruhákat szinte egytől-egyig a H&M-ből. Ott már újszülött kortól lehet vásárolni, és teljesen meg vagyok elégedve a minőséggel. Van pár Mamas and Papas ruhánk is.
Amit tanácsolni tudok, hogy az első hónapokban teljesen felesleges bevásárolni drága tisztálkodó szereket, mint a Gabi, meg a Johnson's, és társai. Nekünk már több mint egy éve a polcon pihennek a samponok, fürdetők, mert olyan érzékeny a babánk bőre, hogy csak a gyógyszertári krémmel lehet fürdetni.
Babaruhákat kaptuk, amiből nem volt, azt a H&M-ből vettük vagy F&F-ből, Pepco-ból.
Az apróságokat, mint kád, körömvágó olló, baba fésű, cumisüveg stb, mind a Tescoban DM-ben vagy Müllerben vettük. Cumisüvegből a MAM márkát ajánlom, van szelepe és nem tud sok buborékot nyelni vele a baba.
Az ágyneműs dolgokat, törölközőt Ikeában vettük, ott jó a minőség és ahhoz képest olcsó is.
Az ágyat, matracot, pelenkázót szivaccsal ha azt nézzük szintén Ikeában vettük, csak családtól, használtan.
Ha van rá keretetek, akkor a Brendon lehet a legjobb választás, ott minden van. Csak minden sokkal drágább mint máshol - viszont egy helyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!