Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónaposnak mit adjak...

10 hónaposnak mit adjak tízóraira, ha nem eszi meg a gyümölcsöt?

Figyelt kérdés

Eddig jóízűen megette, de napok óta kiköpi, az almát, banánt, körtét, szilvát, minden gyümölcsöt. Pedig éhes, mert a ha főzelékkel kínálom azt megeszi.

Kenyér darabot, apróra vágott sonkát, sajtot már eszeget, de még hamar megunja, nem eszik annyit, hogy jól lakjon vele.

Joghurtot, túrót, sajtot egyelőre még csak kis mennyiségben kap orvosi utasításra, mert gyakori a családban a laktózérzékenység.

Van valami ötletetek? :)

2017. nov. 15. 11:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Túrókrémet szoktam csinálni turmixolt vagy párolt gyümikkel

Krémes kenyereket, házi májkrém, avokádó, körözött, pici falatokra vágvá

Gyümit fiam sem eszi meg most ilyen a kedve

2017. nov. 15. 11:28
 2/11 anonim ***** válasza:
És ha összeturmixolod? Alma, banán, meg ami épp van, mehet egybe, együtt más íze van.
2017. nov. 15. 12:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Mi van akkor ha párolod? Lehet a keménysége, a hidegsége nem tetszik neki?

Van, hogy kis vízben párolok almát, körtét, villával összenyomom és azt adom keksszel. Langyosan.

Másik a gyümölcsleves tejbedara ami jelenleg inkább 'vízbe-dara" :D

Főzök natúr búzadarát, tejbepapi állagra és egy zacskó kubu pürét öntök hozzá. Ezt leginkább akkor csinálom, ha vagy vendégségben vagyunk vagy olyan helyen ahol nem tudok konyhát használni.

Egy vízforraló elég hozzá olyankor.. (Kimérem a darát tálba, ráöntöm a forró vizet és pár kavarás után felpuffad és kész is a "vízbe-dara")

2017. nov. 15. 12:34
 4/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Ugyanez eljátszható zabpehellyel is! Natúr zabpehellyel.
2017. nov. 15. 12:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nem cáfolni akarlak, de ezzel a vízforralós megoldással vigyázz. A darát is főzni kell valamennyire, a forró víz (vagy akár tej, ha tejbegríz van épp) nem elég neki. Sokáig én is így csináltam vízzel/tejjel, hogy épp csak dagadásig.

Gyomorégés, gyomorgörcs, gyomorsav, pocakfájás. Még nálam is, nemhogy a gyereknél. De elég lassan kötöttem össze, főleg, hogy eleinte minden jó volt, hiszen sokáig volt nekem is ez a módszer. :)

Mióta kicsit tovább főzöm, azóta nincs ilyen.

Lehet, hogy csak mi vagyunk érzékenyebbek az átlagosnál (pedig nincs glutén vagy egyéb gond), de esetleg egy amúgy is gyomorfájós gyereknél jelenthet problémát.

2017. nov. 15. 13:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Én 7 gabonás péppel, vagy hasonló péppel adom a gyümölcsöt délelőtt, lereszelve, összetörve. Langyosan, hidegen semmit nem eszik meg a fiam.

Pépet adhatsz gyümölcs nélkül is, amíg el nem hagyja a gyümölcs utálat.

2017. nov. 15. 13:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Mindent próbáltam, nyersen, párolva, hidegen, langyosan, több fajtát összeturmixolva, gabonával és anélkül is, nem kell neki. A gyümölcsjoghurt sem, úgyhogy szerintem maga az édes íz nem tetszik neki.

Remélem csak átmeneti dolog. :/

2017. nov. 15. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:

A 7 gabonás pépnek elég semleges íze van.

A Sinemilt akartam ajánlani, de az édes....

2017. nov. 15. 15:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Elég lenne napi háromszor megetetni, fölösleges tízórai is. Ha közben éhes lesz, majd jön a következő étkezés. Nem kell elkényeztetni azt a gyereket, felhízlalni sem kellene.
2017. nov. 15. 21:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Répa-narancs turmix például (sűrűt).
2017. nov. 17. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!